Junts per Sant Cugat valora positivament la cooperació de la taula de diàleg sobre el Tribut Metropolità

El partit està satisfet per l’adopció de moltes de les seves propostes al document final

Redacció
26 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:29h
Junts per Sant Cugat s'ha mostrat satisfet amb els acords adoptats en les diverses reunions de la taula de diàleg pel Tribut Metropolità. Consideren positiva la cooperació que hi ha hagut entre els partits al govern i l'oposició així com amb la plataforma ciutadana No al Tribut Metropolità. 

En una roda de premsa telemàtica aquest dijous a la tarda, la seva portaveu, Carmela Fortuny, ha posat de relleu "el sistema de treball conjunt" que s'ha fet i especialment el "tarannà del tinent d'alcaldia, Pere Soler" per arribar a acords. 

Des del partit també estan satisfets amb el document de conclusions que s'ha fet, després de diverses reunions amb la taula, i que incorpora les al·legacions que es presentaran a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) però també propostes per debats de cara el futur.

En aquest sentit, el regidor Carles Brugarolas, ha recordat que el període d'al·legacions al tribut està obert i per tant "és el moment de fer totes les millores". El text inclou propostes d'acord, millores tècniques i al·legacions, que són les que, a efectes pràctics, es poden incorporar. 

D'aquestes destaquen, l'exempció del pagament del tribut el 20% de les finques que siguin utilitzades per a la primera residència del propietari amb menor valor cadastral de cada municipi; no cobrar l'impost del 2021 als titulars de béns mobles, empresaris, comerciants, etc que es considerin en risc d'exclusió. Segons ha explicat Brugaroles a Sant Cugat aniria destinat a totes les persones que actualment reben ajudes de l'Ajuntament per la crisi del coronavirus. També hi hauria exempció de pagament pels locals comercials de menys de 500 m2, per tota la restauració i els establiments d'oci nocturn. 

Des de Junts segueixen defensant que cal pagar pels serveis que ofereix l'AMB, però també estan disposats a "obrir en canal el Tribut Metropolità", ha expressat Brugarolas i reformular-lo perquè té "indicis molt clars de potencial feblesa jurídica". "Cal més transparència a l'AMB", ha insistit. 

Està previst que una vegada tancat el document de conclusions, la taula de diàleg es deixarà de reunir fins que no hi hagi la necessitat de tornar-se a trobar.