Correus Sant Cugat podria entrar en vaga perquè l'empresa «ignora» les prevencions contra la Covid-19

CCOO i UGT denuncien que al col·lectiu de Correus és on hi ha més contagis, després de sector sanitari

Segons els sindicats, l'empresa
Segons els sindicats, l'empresa | CGT
NacióSantCugat
26 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:30h
CCOO i UGT de Correus donen un cop damunt la taula. Els sindicats plantegen mobilitzacions i fins i tot l'opció de convocar vaga a partir del "Black Friday", que comença aquest 27 de novembre, per protestar contra les seves condicions de treball. Denuncien que al col·lectiu de Correus és on hi ha més contagis, després de sector sanitari.

De fet, assenyalen que en els últims dos mesos s'han "triplicat el nombre de contagis per coronavirus acumulats a Correus". A Catalunya, actualment, hi ha 1.201 treballadors afectats i 106 positius, dels quals 75 són a la demarcació de Barcelona. Segons els sindicats, l'empresa "ignora des de fa mesos les demandes per incrementar les mesures preventives", com ara la rotació de la plantilla, la regulació de torns, dues mascaretes i EPI al dia i proves PCR a tota la plantilla.

A més a més, CCOO i UGT asseguren que en l'última actualització del protocol intern de prevenció s'han introduït canvis que dificulten el reconeixement de contactes estrets en els centres de treball. Una decisió que "només amaga una intenció: evitar el reconeixement de la necessitat de quarantenes que paralitzarien la producció".

A la demarcació de Barcelona denuncien la "precarietat" als centres de treball de la capital com la USE 6, el Centre Logístic Integral de Zona Franca, el districte 1 i en poblacions com Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu del Llobregat, Mataró, el Prat del Llobregat, Castelldefels o el CTA de Sant Cugat, entre d'altres.

Segons afirmen, els centres de treball estan "afectats per contagis, brots i quarantenes no realitzades correctament per no considerar que eren contactes estrets, falta de neteja i desinfecció, a causa de la total incapacitat i inactivitat de Correus". 

Els dos sindicats acusen l'empresa de no voler "fer marxa enrere" i de mantenir "la totalitat de la plantilla en centres de treball massificats, contractant fins i tot més personal sense aplicar les necessàries rotacions i provocant un amuntegament d'alt risc per a la plantilla i la ciutadania".

"L'obsessió de l'empresa postal és mantenir l'activitat de cara al negoci que suposa l'increment de les campanyes del "Black Friday" i nadalenca, intentant ocultar els contagis que es van produint per a evitar el tancament de centres", afirmen els sindicats, que acusa Correus de "posar en perill als treballadors, jugar amb la salut de les seves famílies i dels milions de ciutadans que l'empresa postal atén diàriament".