Sant Cugat supera els 3.000 positius per Covid-19

La ciutat ha registrat dues noves defuncions en una setmana i ja són 203 els santcugatencs morts per la pandèmia

Imatge de l'eix comercial del carrer de Santa Maria
Imatge de l'eix comercial del carrer de Santa Maria | Roger Navarro
26 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:22h
Sant Cugat supera la barrera dels 3.000 casos positius de coronavirus des de l'inici de la crisi sanitària. Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, durant l'última setmana també s'han registrat dues defuncions més a causa de la Covid-19 al municipi, enfilant fins a 203 el còmput total de santcugatencs morts arran de la pandèmia.

No obstant, aquestes xifres s'emmarquen en un clar descens de l'impacte de la Covid a la ciutat que es porta succeint al llarg de les tres últimes setmanes, coincidint amb l'entrada en vigor de les últimes mesures de restriccions de la mobilitat decretades pel govern de la Generalitat. 

Pel que fa a la situació pandèmica al municipi, les dades demostren una evident millora. Durant els últims 14 dies, Sant Cugat ha experimentat un espectacular descens del risc de rebrot, amb un indicador que ha passat de ser de 769 punts el passat 12 de novembre a ser de 152 (-618). Per altra banda, actualment l'rt se situa en 0,71. Això vol dir que cada infectat contagia 0,7 persones. Unes dades que s'han de mantenir per sota d'1 si es pretén controlar la pandèmia.

Així doncs, l'escenari real de la situació del coronavirus a Sant Cugat és de 3.003 casos positius i 24.743 sospitosos més d'haver estat contagiats per la Covid-19; deixant una taxa estandarditzada de 346,93 positius per cada 10.000 habitants. També cal assenyalar que actualment hi ha 13 ingressats als hospitals de Sant Cugat per coronavirus.