25N

El feminisme assenyala les violències masclistes amb una marxa de torxes a Sant Cugat

Un centenar de dones han recorregut els principals carrers de la ciutat amb consignes feministes per "fer despertar la ciutat"

per Anna Mira , Sant Cugat , 25 de novembre de 2020 a les 20:28 |
Manifestació feminista del 25-N a Sant Cugat | Anna Mira
Sabates vermelles per recodar les dones assassinades per les seves parelles. Un centenar de dones han recorregut els carrers de Sant Cugat per assenyalar les violències masclistes aquest dimecres al vespre, en el marc del Dia Internacional contra la violència de gènere. Torxes en mà, han sortit des de la plaça de Lluís Millet i han fet sentir la seva veu amb diverses consignes pels carrers del centre de la ciutat. 

 

Lemes de "sense les dones, no hi ha revolució", "visca la lluita feminista" o "cap agressió sense resposta", els col·lectius feministes de la ciutat han fet sentir la seva veu en una manifestació que, a diferència d'altres anys quan havia sigut silenciosa, han fet tot el contrari. "Volem que Sant Cugat desperti i les violències no quedin impunes". 
 

A més a més, les noies s'han aturat davant de diferents comerços immobiliaris, d'alimentació, de roba interior o de perfumeria per empaperar-los com un acte de rebuig a les violències que generen cap a les dones. Han empaperat apardors i parets "perquè promouen la crisi, la precarietat i l'explotació", han reivindicat. 
 

Manifestació feminista del 25-N a Sant Cugat Foto: Anna Mira


L'acte ha acabat a la plaça d'Octavià on les noies han pintat diverses sabates de color vermell i les han col·locat al centre de la plaça com a record a les dones assassinades en mans de les seves parelles durant aquest 2020. 
 

 

Participació