25-N

FOTOS i VÍDEO Sant Cugat rebutja les violències masclistes amb la voluntat de «ser agents transformadors»

Desenes de persones s'han aplegat a la plaça de la Vila en l'acte institucional del 25-N

per Anna Mira , Sant Cugat , 25 de novembre de 2020 a les 14:30 |
Acte institucional del 25-N a Sant Cugat | Lali Puig
Compromís amb la lluita contra les violències masclistes i crida a ser agents transformadors. Amb aquestes dues idees Sant Cugat ha fet visible el rebuig contra la violència masclista en l'acte institucional a la plaça de la Vila. Representants del govern local i dels partits polítics a l'Ajuntament, treballadores i membres de diverses entitats locals que treballen per l'erradicació de les violències masclies s'han aplegat aquest migdia davant del Consistori. 

Durant l'acte s'ha llegit el manifest institucional aprovat per unanimitat el passat ple del mes de novembre on s'ha post de relleu la necessitat de "ser còmplices per erradicar les violències masclistes d'arrel". Mascaretes, polseres i bosses amb el lema "Només sí és sí" s'han fet notablement visibles durant l'acte. 


Tant l'alcaldessa Mireia Ingla, com la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, han insistit que enguany "hem après que la llar ha deixat de ser un espai segur per a moltes dones", ja que el confinament ha generat un notable increment de violències cap a les dones. 
 


A Sant Cugat, durant aquest període -del 16 de març a 11 de juny- ha incrementat un 42,3% els casos d'atencions per violència masclista. Durant el mateix període de l'any anterior n'hi va haver 26 i enguany la xifra s'eleva a 37 casos. En aquest sentit segons Gibert, la valoració que fan "és negativa perquè l'increment de casos indica que quan la situació es complica, les violències augmenten". 


"Ens posem en alerta com a govern però també com a ciutat", ha insistit. A banda del manifest, l'acte ha comptat amb actuacions musicals i una ofrena floral a un llaç de color violeta al terra.
  Aquesta tarda, està prevista l'Acció artística amb motiu del 25N Dia contra les Violències Masclistes a càrrec de Lluís Ribas i Marta Pessarrodona, a les 20.30h a la pl. Octavià i el pròxim dissabte, a les 16h, a la ZEM Jaume Tubau, el Sant Cugat FC farà la lectura d’un manifest contra la violència masclista.
 

 

Participació