Calvet: «Sant Cugat està perdent el seu model d'èxit amb el tripartit»

El conseller de Territori, candidat a les primàries per presidenciable de Junts, fa una valoració "dolenta" de la gestió de l'actual govern local

Damià Calvet
Damià Calvet | Adrià Costa
Ferran Casas / Jordi Velert
24 de novembre del 2020
Actualitzat a les 22:36h
El conseller de Territori, Damià Calvet (Vilanova i la Geltrú, 1968), ha ocupat diversos càrrecs a la conselleria de Territori, ha estat tinent d'alcalde de Sant Cugat, la ciutat on viu, i ha fet vida política a la JNC, a CDC, al PDECat, a la Crida -en va ser un dels impulsors- i ara a Junts. En una entrevista a NacióDigital com a candidat a les primàries de Junts per Catalunya, s'autodefineix com a socialdemòcrata i amb el suport, entre d'altres, de Josep Rull i Joaquim Forn, alerta del risc que una ERC eventual guanyadora pugui establir aliances fora del camp independentista. 


En relació amb Sant Cugat, Calvet fa una valoració "dolenta" del l'actual govern tripartit de la ciutat i assegura que l'actual govern fa d'oposició dels governs convergents que durant 32 anys han liderat la ciutat. 

- Vostè va ser regidor i tinent d'alcalde a Sant Cugat amb CiU. Quin balanç fa del primer any de gestió del govern d'ERC, CUP i PSC?

- Ha fet més d'oposició del govern anterior. Veig una ciutat que està perdent el seu model d'èxit i està aflorant la deixadesa i les tensions entre els socis en detriment de la gent de Sant Cugat.

- Ha demanat una rectificació pública al govern municipal per haver fet servir la denúncia de Cs d'adjudicacions de diversos serveis per "intentar criminalitzar" la gestió de l'anterior alcaldessa, Carmela Fortuny, i del seu equip. S'ha arxivat però ara hi ha una investigació d'Antifrau. 

- Quan l'Oficina Antifrau digui el què, em posicionaré. La denúncia s'ha arxivat. S'intentava dir que hi havia adjudicacions mal fetes per tràmits administratius de pròrroga naturals en tota administració. Barroerament es va fer un totum revolutum de casos que s'estan jutjant amb aquestes adjudicacions per presentar el govern anterior com un niu de corruptes. Doncs la denúncia va ser desestimada.

- Va ser una errada la carta del seu cap de gabinet, Xavier Reinaldos, a l'associació veïnal del Baixador de Valldoreix, on s'animava a resoldre un conflicte urbanístic a través del grup municipal de Junts per Sant Cugat?

- En absolut. A mi se m'adreça una associació de veïns per preguntar-me per una acció de quan era tinent d'alcalde. Els responc que en la meva posició actual, si volen saber el que pensava el govern del qual formava part, s'adrecin a l'actual grup municipal de JxCat. Fa riure aquesta utilització barroera d'un creuament de cartes.

- Com és que està previst que es tiri endavant el projecte de rehabilitació del nou camp de golf a Sant Joan, en contra de la voluntat dels ajuntaments de Sant Cugat i Rubí, que van aprovar en sessió plenària convertir l'espai en un parc interurbà?

- El camp de golf ja hi era, i havia deixat de prestar activitat. És el primer i únic camp de golf públic del país, i per tant és un equipament esportiu de primer ordre. S'ha de rehabilitar perquè continuï prestant servei. Al voltant hi ha un espai verd molt generós, i la combinació de l'equipament esportiu i l'espai verd pot donar dinamisme al territori. Els ajuntaments aproven mocions i nosaltres els valorem. Creiem que cal donar suport a una activitat que també genera economia.