coronavirus

El personal sanitari i les residències d'ancians rebran les primeres dosis de la vacuna

El govern espanyol dóna llum verda a l'estratègia de vacunació contra la Covid-19, que es preveu iniciar al gener

per Jordi Velert Irles , Barcelona, 24 de novembre de 2020 a les 14:27 |
Un home durant la campanya de vacunació de la grip. | ACN
El calendari de vacunació contra la Covid-19 presentat aquest dimarts pel govern espanyol preveu que els primers a rebre la vacuna, previsiblement entre el gener i el març, seran els residents i el personal de les residències d'ancians i centres de grans dependents; i en segon lloc, el personal sanitari, quan arribin les primeres dosis al gener.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, havia anunciat que l'objectiu era vacunar "una part molt substancial" de la població durant el primer semestre del 2017. El Ministeri de Sanitat preveu que Espanya rebi en total 140 milions de dosis de vacunes, que en el cas de les tres vacunes creades fins ara, les de Pfizer, Moderna i AstraZeneca, necessiten una dosi doble. Es tracta d'un nombre de dosis que gairebé duplica la població espanyola, però no se sap encara quan arribaran les vacunes de cada companyia.


En cas que sobrin dosis, es distribuiran en països de fora de la Unió Europea, segons ha explicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa. El pla de vacunació preveu que no sigui obligatòria i anirà acompanyat d'un pla de comunicació per informar la societat dels beneficis d'aconseguir la immunitat contra el coronavirus.

En ampliació


Altres notícies que et poden interessar


 

Participació