L'AMB posa en marxa ajuts per pagar el Tribut Metropolità a particulars i empreses

Ho podran demanar establiments de l'hosteleria i restauració que han estat afectats per la Covid-19 per l'exercici 2020

NacióDigital
24 de novembre del 2020
L'Ajuntament de Sant Cugat ha informat que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha endegat uns ajuts a particulars i empreses en el pagament del Tribut Metropolità de l’exercici de 2020.

Aquestes bases tenen per objecte fixar els criteris i el procediment per a la concessió d’ajuts econòmics per al pagament dels tributs metropolitans a les persones físiques, empreses de serveis, comerç minorista i establiments dedicats a l’hoteleria i la restauració que han resultat més afectats per la crisi de la Covid-19.

Aquestes ajudes són tant per a l’ús residencial de les famílies amb baixos ingressos com per als sectors d’activitat esmentats que es trobin en situacions especials, ja sigui per les seves condicions socioeconòmiques o perquè compleixen les condicions que es determinen en aquestes bases i que els impedeixen fer-se càrrec de la totalitat o una part de les seves obligacions tributàries.

A més a més el Consistori preveu suprimir diverses taxes per reduir l'impacte del coronavirus en els negocis locals. El consistori està treballant per fer les modifciacions oportunes i que tindran incidència en els pressupostos de l'any 2021. Així, està previst eliminar la taxa d'ocupació de via pública per a les terrasses del sector de la restauració i per als quioscos, i reduir en un 75% la del mercat setmanal.