VÍDEO Salut impulsa cribratges massius a la cerca d'asimptomàtics al Vallès Occidental

Les proves es fan a Terrassa, Sabadell, Rubí, la Llagosta, Mollet del Vallès, Badalona, Mataró i Santa Coloma de Gramenet

La prova PCR a una usuària a l'equipament municipal
La prova PCR a una usuària a l'equipament municipal | ACN
NacióSabadell
24 de novembre del 2020

Aquest dilluns ha començat la jornada de cribratges massius a Sabadell per trobar casos asimptomàtics entre la població. Concretament, es fan a Sabadell, Terrassa, Rubí, la Llagosta, Mollet del Vallès, Badalona, Mataró i Santa Coloma de Gramenet. A Sabadell es busquen casos entre un determinat grup dels veïns de la Creu Alta, Can Puiggener i Torrer-omeu. El Centre Cívic Cal Balsach ha estat el punt d'atenció, que l'Ajuntament ha cedit al Departament de Salut.

"Volem tenir una foto real de la situació, els indicadors ens fan patir en algun punt de la ciutat", assenyala la regidora de Salut, Sònia Sada. Els percentatges de major augment es localitzen als barris de Torre-romeu i Poblenou, al Districte 7, i Creu Alta i Can Puiggener, al Districte 2. Per aquest motiu, es faran proves fins divendres a Cal Balsach, cobrint el aquest districte, mentre que es preveu fer-ne més als barris de Can Puiggener a finals de setmana i a Poblenou més endavant.

Avui mateix s'hi han apropat persones, tant algunes que tenien cita prèvia com d'altres que han optat per presentar-s'hi. "El meu marit i jo som asimptomàtics, però hem rebut l'avís que es feien les proves i hem optat per venir", explica Maite Sáez, veïna de la Creu Alta.

Un cas diferent és el de ciutadans com Fernando López Buendía. Ell és veí del barri de Ca n'Oriac, al nord de la ciutat, ha estat en contacte amb un positiu de covid-19, motiu pel qual l'han derivat des del seu CAP de referència al Centre Cívic de Cal Balsach.
 

La prova PCR a una usuària a l'equipament municipal Foto: ACN


"Ha estat complicat, divendres vaig intentar posar-me en contacte amb el CUAP Sant Fèlix, vaig anar-hi personalment explicant el cas i em van dir que em calia una cita prèvia, així que aquets matí mateix he trucat al CAP i m'han donat cita a Cal Balsach", relata López Buendía.

Petició per no desmuntar l'hospital temporal

Des de l'Ajuntament, Sada destaca que s'ha demanat a Salut mantenir l'Hospital Temporal Vallès Salut, que es va construir al principi de la primera onada a la Pista Coberta d'Atletisme. La petició es fa, segons la regidora, per mantenir actiu un recurs que es pugui obrir en cas que el Taulí es trobi en una situació de pressió.