coronavirus

Sant Cugat estudia la supressió de diverses taxes al comerç local per fer front a la crisi de la Covid-19

Les mesures s'implementaran de cara a als pressupostos 2020 i a banda s'ha aprovat una partida d'ajuts de 600.000 euros

per NacióDigital , 23 de novembre de 2020 a les 17:00 |
Mercat de Sant Pere de Sant Cugat. | Roger Navarro
L'Ajuntament de Sant Cugat preveu suprimir diverses taxes per reduir l'impacte del coronavirus en els negocis locals. El consistori està treballant per fer les modifciacions oportunes i que tindran incidència en els pressupostos de l'any 2021. Així, està previst eliminar la taxa d'ocupació de via pública per a les terrasses del sector de la restauració i per als quioscos, i reduir en un 75% la del mercat setmanal.

La mesura se suma a la decisió de crear una partida d'ajudes destinada a empreses i comerços del municipi amb un total de 600.000 euros i que el ple del mes de novembre ha aprovat en la sessió ordinària del mes de novembre. Els ajuts aniran vinculats als tributs ja assumits, com l'IBI i la taxa de residus.L'aportació econòmica en forma d'ajuda es destinarà a empresaris "que estan patint la Covid-19 i que les noves restriccions han obligat a disminuir la seva activitat comercial", segons detalla el tinent d'alcaldia de Presidència i Hisenda, Pere Soler. Pel que fa a la supressió de taxes, l'objectiu és "salvar tots els establiments comercials" del municipi, aportant "un respir per a molts comerciants degut a la situació d'incertesa".


A més a més, a les Ordenances Fiscals per al 2021, s'ha incorporat la possibilitat de bonificar les taxes de recollida de residus, mercats municipals i ocupació de la via pública fins al 80%. També es contempla la devolució general de la quota corresponent de la taxa en els casos de no poder gaudir de l'ocupació per causes no imputables al subjecte passiu.


És a dir, en el cas que es realitzin obres per iniciativa pública a les vies públiques, o es produeixin fets de qualsevol mena amb una durada superior a un mes, o l’administració consideri una força major tingui la durada que tingui, que afectin i impedeixin el normal desenvolupament del fet imposable, es podrà concedir una reducció de fins el 80% de la quota corresponent atenent el grau d’afectació ocasionat per aquests esdeveniments.

Soler insisteix que "aquesta reducció es concedirà per Decret de l’Alcaldia, ja sigui mitjançant prèvia sol·licitud de les persones afectades o d’ofici per part de l’Ajuntament". 

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació