El PSC reclama més ajudes «a fons perdut» per al sector de l'hostaleria i la restauració

Els socialistes consideren que fins ara, les ajudes anunciades pel Govern han estat "totalment insuficients i poc adaptades a la realitat"

Pere Soler
Pere Soler | Adrià Costa
NacióSantCugat
23 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:31h
El PSC de Sant Cugat s'uneix a les peticions dels alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat i l'Hospitalet per donar suport al sector de l'hostaleria i la restauració davant l'impacte econòmic de les mesures restrictives per evitar els contagis de la Covid-19. Per aquest motiu, reclamen que les noves mesures encarades per la desescalada siguin consensuades per evitar una allau de tancaments d'aquests negocis.

Els socialistes santcugatencs però, fan una passa més i demanen que el pla de reobertura vagi acompanyat de mesures que no passin per crèdits ni finançament, sinó per "més ajudes a fons perdut". Consideren que fins ara, totes les ajudes anunciades pel govern han estat "totalment insuficients i poc adaptades a la realitat que pateixen els nostres hostalers, restauradors i locals d'oci". 

Com a membres del govern local, apunten que l'Ajuntament està acompanyant i facilitant a aquests negocis totes les eines i mecanismes que disposa l'administració local per superar aquesta greu situació i que no reverteixi en un major empobriment de la ciutat. 

Malgrat tot, assenyalen que la capacitat financera del consistori no és suficient per donar resposta a la necessitat que pateixen i per a la seva subsistència. Per això, demanen a la Generalitat "més ajudes, més escolta activa al sector i una obertura immediata dels establiments amb restriccions consensuades i realistes per donar resposta al mal econòmic que se’n deriva de la crisi econòmica i de les restriccions imposades, amb un perill gravíssim de pèrdua massiva de llocs de treball a Sant Cugat".

La secció local del PSC considera que s'ha de ser capaç de coordinar la reobertura d'aquests establiments amb les actuals restriccions de mobilitat per fixar els procediments i les limitacions que ajudin al control sanitari d'aquestes activitats, com el seu aforament i la seguretat dels treballadors i usuaris.