L'avinguda Baixador reclama mesures pal·liatives fins que no comenci la remodelació de la via

El govern de Junts per Valldoreix i l'oposició (ERC i PSC) continuen llençant-se retrets sobre qui posa pals a les rodes a les reunions per tirar endavant el projecte

Imatge de l'avinguda de Baixador
Imatge de l'avinguda de Baixador | Cedida
20 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:04h
El veïnat continua sense resposta dues setmanes després de la polèmica entre el govern local de Sant Cugat i el Departament de Territori per una carta sobre mediacions i com encarar la reurbanització de l'avinguda Baixador. Mentrestant, el govern de Junts per Valldoreix i l'oposició (ERC i PSC que governen l'Ajuntament) continuen llençant-se retrets sobre quina és l'administració que posa pals a les rodes a les reunions per tirar endavant el projecte.

En una pregunta durant l'Audiència Pública en la sessió plenària de l'EMD, el president de l'associació veïnal Sergi López, ha reclamat "solucions transitòries" i "passes fermes" per encarar l'aprovació definitiva i urgent de la remodelació de la via, una demanda històrica del barri encara desatesa. 

Davant les informacions que semblarien indicar que l'Ajuntament de Sant Cugat ja té un pla redactat i a l'espera de reunir-se amb el president de Valldoreix, Josep Puig; des de l'entitat reclamen que se'l faci arribar de forma immediata. "Si Sant Cugat no vol, demanem a l'EMD que prengui la iniciativa de presentar-nos-el", asseveren. Tanmateix, preguen que totes dues administracions estiguin obertes a rebre i escoltar les opinions dels veïns abans de prendre cap decisió de manera definitiva.

Mentre el projecte no tiri endavant però, exigeixen la implementació d'una sèrie de mesures pal·liatives com ara: la modificació de les senyals de tots els carrers que trenquen Baixador per dissuadir que els conductors l'utilitzin com a drecera; la prohibició al pas a camions i furgonetes d'alt tonatge; reforçar les senyalitzacions informant del límit de 30 km/h; i la cerca d'un nou proveïdor de sorra que anivelli la via.

A més, recorden la "inseguretat i perillositat" del carrer per la foscor i esvorancs provocats per les pluges i la mala fixació de les tapes del clavegueram alhora que denuncien que s'està convertint en un abocador il·legal. "Necessitem lideratge i decisions fermes", exclamen. 

En mode de resposta, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, reconeix que el projecte "no va a la velocitat que voldríem" però assegura que hi estan a sobre pendents de la trobada amb el consistori. Puig s'ha compromès a posar tots els mitjans per "evitar les molèsties al màxim" mentre duri el projecte de reurbanització. El president ha desvelat que aquesta setmana han instal·lat un radar per controlar el trànsit i la velocitat dels vehicles a la via per posteriorment analitzar els resultats i veure com actuar amb més precisió.