1 de 10
ple valldoreix

L'EMD repartirà ajuts econòmics directes d'entre 800 i 1.200 euros per a la restauració de Valldoreix

L'objectiu és "esmorteir la dura situació econòmica que està passant actualment el sector" i fomentar el comerç local

Imatge de la cuina d'un restaurant | ACN
per Sergi Baixas, Sant Cugat | 19 de novembre de 2020 a les 19:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'EMD de Valldoreix aprova per unanimitat elaborar un pla d'ajuts per al sector de la restauració local afectat per la pandèmia. L'objectiu és "esmorteir la dura situació econòmica que estan passant actualment" i fomentar el comerç local. 

Un pla a curt termini previst que es posi en marxa abans de les festes de Nadal que contempla una línia d'ajuts econòmics directes d'entre 800 i 1.200 euros pels restauradors de Valldoreix "en funció del descens del benefici que hagin patit durant el transcurs de la pandèmia". El pressupost es mobilitzarà a través del desbloqueig del romanent de tresoreria de l'EMD per donar una millor resposta a la crisi sanitària, social i econòmica de la Covid-19. Per ara, s'ha reservat una partida de 18.000 euros.


Tanmateix, també es contempla adoptar una sèrie de mesures a mitjà termini com ara repartir vals de 20 euros per tal de fomentar el consum local, difusió a través de mitjans locals o l'estudi d'una plataforma per la restauració i el comerç local. Un pla que aproven elaborar-lo de la mà de la restauració local per tal d’adequar-lo a les seves necessitats, garantir-ne la màxima participació i que els sigui d’utilitat.

En aquesta línia d'ajudes al sector, l'EMD ja havia deixat de cobrar les taxes per l'ocupació de la via pública de les terrasses, s'oferirà la possibilitat d'anunciar-se gratuïtament a la pantalla LED de Can Cadena i estudiar la creació d'una plataforma web per ajudar al comerç i la restauració de Valldoreix a promocionar-se gratis. 

El ple de novembre de la Junta de Veïns de Valldoreix ha donat el tret de sortida amb la presentació d'una moció d'urgència per rebutjar la difusió de "fake news" per part d'ERC-MES, PSC-PC i la CUP-PC. Una moció que té l'objectiu de tocar-li el crostó a Cs Valldoreix per la seva política comunicativa arran de l'últim tríptic emès des de la formació taronja pels carrers de la Vila.


La moció denuncia "l'engany i la manipulació dels poders polítics de tots els estaments, però en especial, al que patim al poble de Valldoreix". En concret, assenyalen que en diversos pamflets Cs reivindicava "feina com a seva on no hi havia participat, s'apropiava d'associacions que en són alienes o directament manllevava idees i propostes d'altres". Una pràctica "reprovable" que qualifiquen d'habitual i sistemàtica basada en la desinformació i la mentida". 

Per això també s'acorda el compromís amb la praxi política basada en l'honestedat, el republicanisme i la proximitat a tots els àmbits de l'esfera política, tant de cara al públic com al treball intern de l'EMD de Valldoreix. 


Per part dels vocals de l'oposició, el vocal de la CUP Ferran Margineda ha explicat que "era el moment de dir-ho i s'havia d'aturar de soca-arrel". Per la seva banda, la vocal del PSC Susanna Casta ha criticat que Cs "maregi i menteixi" i es "posi medalles que no són seves". Des de l'equip de govern, el vocal Bernat Gisbert s'ha sumat a la proposta per aturar els peus a Cs i defensar una "comunicació democràtica" a la Vila. 

En defensa, la vocal de Cs, Ana Cano, ha afirmat que "seguirem informant i exercint amb responsabilitat la nostra tasca encara que a molts els hi molesti". "Si tenen algun problema, existeixen els jutjats", ha sentenciat. La moció s'ha aprovat pel vot a favor de tota la resta de formacions polítiques amb el vot en contra del partit taronja. 

 

Participació