La Junta de Veïns de Valldoreix toca el crostó a Cs per les «mentides i enganys» en la seva política comunicativa

La moció, presentada d'urgència, denuncia "l'engany i la manipulació dels poders polítics de tots els estaments, però en especial, al que patim al poble de Valldoreix"

19 de novembre del 2020
Actualitzat a les 20:05h
Imatge del ple telemàtic del mes de novembre de l'EMD de Valldoreix
Imatge del ple telemàtic del mes de novembre de l'EMD de Valldoreix | YT
El ple de novembre de la Junta de Veïns de Valldoreix ha donat el tret de sortida amb la presentació d'una moció d'urgència per rebutjar la difusió de "fake news" per part d'ERC-MES, PSC-PC i la CUP-PC. Una moció que té l'objectiu de tocar-li el crostó a Cs Valldoreix per la seva política comunicativa arran de l'últim tríptic emès des de la formació taronja pels carrers de la Vila.

La moció denuncia "l'engany i la manipulació dels poders polítics de tots els estaments, però en especial, al que patim al poble de Valldoreix". En concret, assenyalen que en diversos pamflets Cs reivindicava "feina com a seva on no hi havia participat, s'apropiava d'associacions que en són alienes o directament manllevava idees i propostes d'altres". Una pràctica "reprovable" que qualifiquen d'habitual i sistemàtica basada en la desinformació i la mentida". 

Per això també s'acorda el compromís amb la praxi política basada en l'honestedat, el republicanisme i la proximitat a tots els àmbits de l'esfera política, tant de cara al públic com al treball intern de l'EMD de Valldoreix. 

Per part dels vocals de l'oposició, el vocal de la CUP Ferran Margineda ha explicat que "era el moment de dir-ho i s'havia d'aturar de soca-arrel". Per la seva banda, la vocal del PSC Susanna Casta ha criticat que Cs "maregi i menteixi" i es "posi medalles que no són seves". Des de l'equip de govern, el vocal Bernat Gisbert s'ha sumat a la proposta per aturar els peus a Cs i defensar una "comunicació democràtica" a la Vila. 

En defensa, la vocal de Cs, Ana Cano, ha afirmat que "seguirem informant i exercint amb responsabilitat la nostra tasca encara que a molts els hi molesti". "Si tenen algun problema, existeixen els jutjats", ha sentenciat. La moció s'ha aprovat pel vot a favor de tota la resta de formacions polítiques amb el vot en contra del partit taronja.