Sant Cugat Empresarial exigeix a l'administració pública «canvis radicals» per fer front a la pandèmia

Durant una reunió de l'entitat s'ha remarcat el paper de "sanitaris d'empreses" que han hagut de jugar les companyies vinculades al sector de l'assessoria, advocacia i la consultoria durant els darrers mesos

Imatge de la reunió de treball extraordinària celebrada aquest dimecres
Imatge de la reunió de treball extraordinària celebrada aquest dimecres | Sant Cugat Empresarial
Nació Sant Cugat
22 de novembre del 2020
Sant Cugat Empresarial exigeix a l'administració pública "canvis radicals" per fer front a la crisi econòmica derivada de la Covid-19. Consideren que s'ha de replantejar la "manera d'actuar i relacionar-se amb el món real, ja que els nous horitzons de futur passen perquè les administracions canviïn absolutament i esdevinguin noves estructures de serveis als ciutadans. 

Després d'una reunió extraordinària celebrada aquest passat dimecres 18 de novembre, les companyies associades a l'entitat santcugatenca vinculades al sector de l'assessoria, advocacia i la consultoria, s'ha remarcat el paper de "sanitaris d'empreses" que han hagut de jugar durant els darrers mesos. Consideren que han realitzat tasques de substitució de l'administració pública, recolzant, tutelant i acompanyat a aquest teixit empresarial afectat per la pandèmia.

De cara al futur, les companyies han reivindicat el paper del sector privat assenyalant que són part de la solució. Per aquest motiu, reclamen que s'ajudi a les pimes i el teixit emprenedor, "que és el que porta la riquesa del país i qui pot continuar en quotes de benestar social".

Davant d'aquest escenari, el col·lectiu de consultories, assessories financeres i advocats de Sant Cugat Empresarial han consensuat quatre línies d'acció: l'eficència de l'administració pública no només es pot demostrar amb la inspecció fiscal o l'ànim recaptatori; reivindicar ajuts a les empreses, autònoms i treballadors; aturar l'increment d'impostos i la pujada dels sous de l'administració pública; i suspendre el cobrament i l'executitivitat d'impostos i tributs a empreses que tenen  la seva activitat limitada o suspesa pels decrets d'alarma.  

Vals descompte universal

El passat 30 de setembre l'Ajuntament de Sant Cugat va posar en marxa la campanyaGràcies! Compra a Sant Cugat. Aquesta campanya, que compta amb la col·laboració de Sant Cugat Empresarial, té com a objectiu estimular les vendes en els establiments comercials de la ciutat més damnificats per la pandèmia. El consistori destinarà 600.000 euros per tal que les llars de Sant Cugat disposin d'un val descompte de 20 euros per gastar en el comerç i restauració local en un període de 45 dies.

Sant Cugat Empresarial

Una associació multisectorial que representa a la micro, petita, mitjana i gran empresa de Sant Cugat del Vallès. Són interlocutors i defensors de les empreses davant de l'administració i altres estaments.