nadal 2020

Sense aglomeracions però amb soroll: així serà l'encesa de llums de Nadal a Sant Cugat

Faran una tronada simultània a diferents punts de la ciutat en unes festes sense Trenet a causa de les mesures contra el coronavirus

per Anna Mira , Sant Cugat , 21 de novembre de 2020 a les 18:00 |
Les llums de Nadal s'encendran el pròxim 27 de novembre. | Lali Puig
Sense acte multitudinàri d'encesa de llums a la plaça d'Octavià i sense Trenet de Nadal. Les festes nadalenques s'acosten i també estaran marcades per la pandèmia del coronavirus.  Així doncs, el Nadal arrencarà divendres, 27 de novembre, a les 18.30 hores quan els santcugatencs escoltin una tronada simultània a 30 punts de la ciutat a càrrec de Diables Sant Cugat. Fins a 44 quilos de pólvora faran tremolar el municipi per just després il·luminar la ciutat per donar la benvinguda al Nadal.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha remarcat que, malgrat la situació de pandèmia, "tenim clar que el Nadal es viurà amb intensitat a Sant Cugat". No hi haurà les 2.000 persones de l'any passat a Octavià amb l'encesa, "però tindrem una entitat de cultura popular representant l'inici de Nadal". 


Una seixantena de diables de la ciutat es repartiran en diferents punts, allunyats de les zones boscoses per fer sentir les traques i carcasses típiques de les festes majors. La vicepresidenta dels Diables, Cristina Zafra, ha explicat que han revisat tots els espais per garantir-ne la seguretat i ha explicat que estan molt il·lusionats per formar part d'aquest acte. L'última vegada que els Diables Sant Cugat van fer una actuació va ser l'agost del 2019 a Isona, "ens cremem a sobre", ha afegit. Però per evitar aglomeracions, l'Ajuntament no farà públiques les ubicacions exactes de l'activitat. En definitiva, "una bona manera de dir que la cultura no s'atura", ha insistit Madrona. 

Enguany també s'incrementaran els llums de Nadal per tal de reactivar el comerç de la ciutat. En total, 248.218 bombetes LED, il·luminaran els carrers i places de la ciutat de 17.30 a les 23h cada dia, tret dels festius en què les bombetes s'apagaran a les dues de la matinada. Els llums de Nadal arribaran a tot el municipi en virtut de la recent moció institucional aprovada al ple. El compromís implica que, per primera vegada, els llums arribin de forma més àmplia a tot el territori, també a Mira-sol i Volpelleres.


A més a més, també s'il·luminaran els mercats municipals. Una ampliació que implica tots els eixos comercials i el conjunt dels districtes. En aquest sentit, el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha expressat que "som molt conscients que la llum d'aquest Nadal és més necessària que mai". 

Altres notícies que et poden interessar 

Participació