Nou servei d'acompanyament digital per garantir la igualtat d'oportunitats dels santcugatencs

Un reforç municipal de les polítiques socials amb la voluntat de salvar la bretxa digital en temps de pandèmia

Oficina d'Atenció a la Ciutadania de Sant Cugat amb les cadires separades pel coronavirus.
Oficina d'Atenció a la Ciutadania de Sant Cugat amb les cadires separades pel coronavirus. | Anna Mira
NacióSantCugat
18 de novembre del 2020
Actualitzat a les 15:55h
L'Ajuntament de Sant Cugat posa en marxa un nou servei d'acompanyament digital per a tota la ciutadania amb l'objectiu de salvar la bretxa digital en temps de pandèmia. Un programa dirigit principalment al col·lectiu de persones amb dificultats per accedir a dispositius electrònics i internet per manca de recursos, gent gran, persones migrades o joves, entre d'altres.

Un servei presencial que s'ofereix en el marc del reforç municipal de les polítiques socials i de la voluntat de garantir la igualtat d'oportunitats. Els tràmits i gestions es fan amb l’acompanyament i l’assessorament d’una persona professional integradora social, amb un ampli coneixement d’ajuts i subvencions i de la manera de vehicular les sol·licituds en funció del perfil de la persona usuària i que està en coordinació amb el Servei de Serveis Socials de l’Ajuntament.

Les principals funcions són: informar, assessorar i ajudar en la gestió de tràmits, formularis i gestions vàries relacionats amb ajuts per la Covid-19 o altres àmbits com (educació, treball, immigració...); assessorar i conformar itineraris d'orientació a les persones amb necessitats específiques o assegurar la comunicació fluida entre departaments i administracions.

L'atenció es farà a la Casa de Cultura, dilluns, dimecres i divendres de 9.15 h a 14.45 h i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de la plaça de la Vila, els dimarts i dijous de 16 a 19 h. Per accedir cal demanar cita prèvia per telèfon o whatsapp (689 20 40 73) dins del mateix horari assenyalat prèviament. 

El servei presencial s’estrena donant suport a la tramitació dels ajuts socials a l’escolaritat, que es poden sol·licitar fins al 25 de novembre.