L'Hospital General estrena un «innovador» tractament per a la higiene ocular

El servei d'Oftalmologia posa en marxa un sistema professional per tractar molèsties associades a la blefaritis o la síndrome de l'ull sec

990_1431722295ull
990_1431722295ull | Flickr Michele Catania
NacióSantCugat
18 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:17h
L'Hospital Universitari General de Catalunya implementa un "innovador" tractament professional per a la higiene de parpelles que l'oftalmòleg realitza a la pròpia consulta. Un dispositiu dissenyat específicament per la neteja palperal meticulosa que comporta l'alleujament immediat de les molèsties associades a la blefaritis o la síndrome de l'ull sec. 

La falta d'higiene ocular provoca que prop del 50% de la població pateixi algun tipus de blefaritis (inflamació de la parpella). Una patologia crònica per la qual s'inflamen els fol·licles pilosos i les glàndules sebàcies de la parpella. Aquest tractament creat pel servei d'Oftalmologia (OMIQ), elimina l'excés de bactèries, biofilms i toxines bacterianes; causes principals de la blefaritis. 

Amb un tractament regular de pocs minuts, la qualitat de la llàgrima millorarà alleujant la simptomatologia de la sequedat ocular.  Una higienització a fons de parpelles i pestanyes indolora, asseguren.

Una neteja que aconsellen per a pacients que presentin: picor a l'ull, llagrimeig excessiu, sensació d'un cos estrany a l'ull, crostes, ull sec, mussols freqüents, enrogiment i inflamació ocular o molèsties en portadors de lentilles de contacte.