Les obres per enretirar els arbres d'Abat Marcet estan previstes pel 2021

Segons el regidor de Serveis Urbans, el tripartit va reservar-se la seva opinió per "no interferir" en la decisió veïnal

Des del consistori es vol buscar el màxim consens possible
Des del consistori es vol buscar el màxim consens possible | Sergi Baixas
18 de novembre del 2020
Les obres que comportaran la tala del centenar d'arbres del carrer Abat Marcet per millorar l'accessibilitat de la zona s'iniciaran al 2021. Els resultats de la segona votació "ratifiquen" el projecte de reurbanització del carrer presentat per l'Ajuntament, tal com va afirmar dilluns el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, a preguntes de l'audiència pública del ple de novembre. 

Gallardo, va assegurar en sessió plenària que el tripartit "va reservar-se la seva opinió per no interferir" en la decisió veïnal. Així doncs, amb els resultats a la mà, queda avalat el projecte que comporta la retirada del conjunt del polèmic arbrat (melia azedarach) que ha ocasionat multitud de desperfectes en el mobiliari urbà de la zona i l'oposició frontal de part del veïnat que reclama protegir l'ecosistema del carrer.

Una tala inevitable?

Segons el govern local, era una decisió que tard o d'hora s'hauria de prendre igualment. El regidor de Serveis Urbans José Gallardo assenyalava que el problema de fons són les arrels d'aquesta espècie que continuarien ocasionant desperfectes en les canonades i el clavegueram de la zona a més de l'aixecament de voreres i esquerdes en murs d'habitatges; "hi ha més afectació que la que es veu a la superfície". Així doncs, malgrat que el projecte hagués quedat descartat, d'aquí a uns anys vista s'haurien d'haver tornat a organitzar obres d'arranjament per la seva culpa.

Aquest projecte també va protagonitzar un tens episodi entre Fridays For Future Sant Cugat i l'Ajuntament. Els joves ecologistes van denunciar que el consistori els havia "menystingut" com a moviment i exigien al tripartit un "compromís total i per escrit" per no talar cap més arbre.