L'Ajuntament de Sant Cugat recorrerà la sentència que l'obliga a retirar la pancarta dels presos polítics

El consistori té ara fins el 7 de desembre per interposar un recurs d’apel·lació

La pancarta a favor dels presos polítics instal·lada a la façana de l'Ajuntament
La pancarta a favor dels presos polítics instal·lada a la façana de l'Ajuntament | Anna Mira
NacióSantCugat
18 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:20h
Una vegada rebuda la documentació aquest mateix dimarts, els serveis jurídics de l'Ajuntament de Sant Cugat, a instàncies d'alcaldia, recorrerà la sentència del jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona que ordena al consistori retirar "immediatament" el llaç groc i la pancarta amb la inscripció "Llibertat Presos Polítics" de la façana de l'Ajuntament. 

En aquest sentit, l'alcaldessa Mireia Ingla ha avisat que "aquest Ajuntament sempre es posicionarà al costat de la llibertat d'expressió, dels drets i les llibertats més fonamentals". "Després d’haver analitzat la sentència tenim la intenció de recórrer-la perquè vulnera aquests principis bàsics de la democràcia", ha apuntat la republicana.

"Vulneració del principi de neutralitat"

El grup municipal de Ciutadans ho va denunciar el 2018 perquè entenia que aquests elements "vulneren el principi de neutralitat" de l'administració. El jutge entén que la pancarta i el llaç expressen el suport a una determinada ideologia política i retreu que l'Ajuntament utilitzi l'edifici municipal per fer "reivindicacions partidistes".

La sentència no és ferma i ara l'Ajuntament té fins el 7 de desembre per interposar un recurs d'apel·lació.

Sentència Pancarta Ajuntament de Sant Cugat by naciodigital on Scribd