La construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres, cada vegada més a prop

Està previst que estigui enllestida pel curs 2023-24

Redacció
30 de novembre del 2020
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:52h
El nou centre educatiu de La Mirada estarà situat en un
El nou centre educatiu de La Mirada estarà situat en un | Aj. Sant Cugat
La nova escola La Mirada cada vegada està cada vegada més a prop de convertir-se en una realitat. Aquest proper divendres 4 de desembre, s'ha convocat un ple extraordinari per l'aprovació provisional de la modificació puntual del planejament vigent a l'àmbit del parc. Això permetrà iniciar els tràmits necessaris per ubicar el centre educatiu al Bosc de Volpelleres. La tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ho ha valorat com un pas "molt important" pel projecte.

La construcció de la nova escola per traslladar els alumnes -que actualment estan en barracons- en un nou edifici té un cost de més de 8,4 milions d'euros. Una inversió que avançarà el Consistori per tal de tenir finalitzat l'equipament per iniciar el curs 2023. Està previst que la Generalitat es faci càrrec del 80% del cost i l'Ajuntament d'un 20%, aproximadament.

En relació amb les veus que s'han mostrat en contra del projecte per l'afectació ecològica que tindrà al bosc, Duch ha remarcat que "som els primers que no ens agrada tallar cap arbre". Fer l'escola en aquesta ubicació "és una decisió presa a consciència" i ha avançat que tornaran a parlar amb les entitats.

No obstant això ha explicat que s'ha decidit moure la parcel·la i l'edifici uns 15 metres més al nord per salvar una desena de roures. "Treballarem perquè sigui compatible el bosc i l'escola", ha afegit.

Durant el ple extraordinari d'aquest divendres també es presentarà una moció del govern de suport als treballs i conclusions de la Taula de Diàleg del Tribut Metropolità de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.