Sant Cugat supera les 200 morts per coronavirus

La ciutat ha registrat tres noves defuncions en una setmana i ja són 201 els santcugatencs morts per la pandèmia

Silencis llargs i emocions a flor de pell a l'acte d'homenatge a les víctimes de la Covid-19 al Claustre del Monestir
Silencis llargs i emocions a flor de pell a l'acte d'homenatge a les víctimes de la Covid-19 al Claustre del Monestir | Marc Quévy
16 de novembre del 2020
Actualitzat a les 20:40h
Ja són 201 els santcugatencs morts a causa del coronavirus. Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, durant l'última setmana s'han registrat tres noves defuncions a causa de la Covid-19 al municipi, dues d'elles aquest passat dissabte 14 de novembre. Aquest mes de novembre ja són set els veïns que s'ha endut la pandèmia. 

Pel que fa a la situació pandèmica al municipi però, les dades indiquen certa millora. El risc de transmissió continua caient per sota d'1 després de més de tres setmanes (1,72). Actualment, l'rt se situa en 0,63. Això vol dir que cada infectat contagia 0,6 persones. Unes dades que s'han de mantenir per sota d'1 si es pretén controlar la pandèmia.

En relació amb el risc de rebrot també s'observa una continuació de la davallada dels darrers dies, passant d'un índex de 561 punts divendres 13 de novembre, a 334 punts aquest dilluns. Una mostra que les noves mesures de restricció de la mobilitat aprovades pel govern per frenar els contagis estan donant resultats.

Així doncs, l'escenari real de la situació del coronavirus a Sant Cugat és de 2.889 casos positius i 23.902 sospitosos més d'haver estat contagiats per la Covid-19; deixant una taxa estandarditzada de 334 positius per cada 10.000 habitants. Actualment hi ha 15 ingressats als hospitals de Sant Cugat per coronavirus.