DADES Sant Cugat torna a batre rècords històrics de ciclistes aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana, les dades recollides pels dos ecocomptadors situats a la Rambla del Celler i el Camí de Can Ganxet s'han tornat a disparar

Carril bici de Rambla del Celler de Sant Cugat
Carril bici de Rambla del Celler de Sant Cugat | Adrià Costa
16 de novembre del 2020
El confinament perimetral porta nous rècord històrics de ciclistes a Sant Cugat. Aquest darrer cap de setmana, els dos ecomptadors de bicicletes ubicats a la Rambla del Celler i al Camí de Can Ganxet, han tornat a batre rècords. La pujada de temperatura i la reducció de tota pràctica esportiva a sortir a córrer o agafar la bici dintre del municipi són els principals motius que han incitat als santcugatencs a sortir a pedalejar.

Aquest dissabte 14 de novembre, les dues vies de la ciutat han comptabilitzat un total de 2.092 bicicletes. Sumades a les registrades diumenge 15 de novembre, 2.446; la xifra total s'enfila a les 4.538 bicicletes en només 48 hores. Un rècord que supera al registrat farà dos caps de setmana, on el municipi va comptabilitzar-ne 4.257. 

Per posar-hi context, l'any passat durant el mateix cap de setmana de novembre, per Rambla del Celler i el Camí de Can Ganxet només hi van circular 2.027 ciclistes. En comparació amb les dades actuals, això suposa un increment del 123,87%. 

Cal apuntar però, que la jornada en la qual més bicicletes s'han registrat mai a la ciutat va ser el passat diumenge 8 de novembre amb un total de 2.518 ciclistes en només 24 hores. Una xifra que cau si es sumen les dades de dissabte perquè va ploure.

Respecte a l'augment de ciclistes durant aquest període de semi-confinament, el portaveu de l'Assemblea de la Bici, Ernest Vidal, celebra els rècords i apunta que la crisi sanitària està comportant un canvi de paradigma pel que fa a la mobilitat interurbana. "La gent s'està començant a desplaçar de forma diferent dins de les ciutats; i això es pot observar en botigues i tallers de bicicletes que s'estan quedant sense material", va assegurar en declaracions a NacióSantCugat.