L'Associació de Propietaris de Torre Negra considera l'anunci de compra una «maniobra propagandística»

Respecte a les demandes històriques de l'associació, el president confessa que l'administració local continua "sense donar resposta" i "tirant pilotes fora"

L'àmbit de Torre Negra, ubicat al terme municipal de Sant Cugat
L'àmbit de Torre Negra, ubicat al terme municipal de Sant Cugat | Aj. Sant Cugat
13 de novembre del 2020
Actualitzat a les 18:39h
L'Associació de Propietaris de Torre Negra considera l'anunci de compra de l'Ajuntament per adquirir la propietat i els terrenys de l'oferta de la família Rabadà de "maniobra propagandística". El president de l'entitat, Pere Feliu, crítica que en la roda de premsa s'insistís en què s'estava prenent la decisió per "protegir l'entorn" quan és "mentida".

En declaracions a NacióSantCugat, Feliu remarca que de les 86 hectàrees ofertades, 83 formen part del Parc Natural de Collserola, per tant, protegides de per se. Les tres hectàrees restants que sí formen part de l'àmbit urbanístic de Torre Negra -actualment en litigacions als tribunals per poder-hi edificar- comprenen els jardins vallats del voltant de la masia. "El volum del terreny que el govern vol protegir és un 2% del terreny perjudicialitzat. És insignificant", assenyala.

Feliu reconeix que l'Ajuntament té tot el "dret" de comprar la propietat i adequar-la com a equipament; tot i que es pregunta "si ara és el moment", en relació a la situació pandèmica. Per altra banda també qüestiona què farà l'Ajuntament amb les 83 hectàrees que passarien a ser de la seva propietat, ja que per plantejar-hi qualsevol mena de modificacions s'hauria de demanar permís al Consorci del Parc Natural de Collserola.

Respecte a les demandes històriques de l'associació, Feliu confessa que l'administració local segueix "sense donar resposta" i "tirant pilotes fora". Tot i això, l'entitat assegura que continuaran intentant trobar una solució consensuada amb l'Ajuntament de Sant Cugat i desjudicialitzar la disputa.

Els propietaris aposten per reclamar compensacions econòmiques per indemnitzacions (un càlcul que estaria valorat en prop de 400 milions d'euros) o repercutir l'edificabilitat de l'àmbit de Torre Negra a altres indrets de la ciutat. En concret apunten a la zona de la rambla de Can Bell i del passeig Calado. Una àrea on hi ha tres pastilles urbanitzables que permetrien "reordenar i urbanitzar l'espai".