Cau la velocitat de reproducció del coronavirus per sota d'1 a Sant Cugat després de tres setmanes

La ciutat ha registrat tres noves defuncions en una setmana i ja són 199 els santcugatencs morts per la pandèmia

Gent amb mascareta a Sant Cugat.
Gent amb mascareta a Sant Cugat. | Anna Mira
12 de novembre del 2020
Cau el risc de transmissió per sota d'1 per primera vegada en tres setmanes. Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, actualment a Sant Cugat l'rt se situa en 0,83. Això vol dir que cada infectat contagia 0,8 persones. Unes dades que s'han de mantenir per sota d'1 si es pretén controlar la pandèmia.

Fa una setmana, el risc de transmissió era d'1,21 i fa dues, 1,72. La xifra tornava a sota del zero a partir de la segona setmana d'octubre, coincidint amb la manca d'actualització de les dades reals de la situació del coronavirus al municipi per part de CatSalut.

Pel que fa al risc de rebrot també s'observa una davallada durant els darrers dies, passant d'un índex de 821 a 561. Una mostra que les noves mesures de restricció de la mobilitat aprovades pel govern per frenar els contagis de Covid-19 estan donant els seus fruits. 

Actualment hi ha 17 ingressats als hospitals de Sant Cugat per coronavirus. Per altra banda, pel que fa al nombre de defuncions, en l'última setmana s'han registrat tres més i el còmput total s'incrementa a 199 santcugatencs morts arran de la pandèmia.

Així doncs, l'escenari real de la situació del coronavirus a Sant Cugat és de 2.824 casos positius i 23.418 sospitosos més d'haver estat contagiats per la Covid-19; deixant una taxa estandarditzada de 327 positius per cada 10.000 habitants.