Pimec Vallès Occidental, sobre les ajudes als autònoms: «Ha estat un nyap i no ha estat a l'altura»

Reclama aplicar criteris fonamentats i millorar la tecnologia

Una treballadora autònoma
Una treballadora autònoma | Jaume Ventura
NacióSabadell
12 de novembre del 2020
El president de Pimec Comerç Vallès Occidental, Xavi Olivé, ha carregat contra les ajudes de 2.000 euros per als autònoms: "La tramitació ha estat un nyap i no ha estat a l'altura que les circumstàncies requerien". En poc més de 24 hores es van esgotar, però ha estat marcat pel mal funcionament de la pàgina web.  

Olivé ha recordat que a la comarca hi ha al voltant de 61.000 treballadors per compte propi i "necessiten respostes ràpides i eficients per les ajudes, i amb un criteri més tècnic i millor pensat, i no entrar en una cursa de qui no corre, vola", en referència a la metodologia d'aquestes subvencions, ja que el primer en emplenar les dades aconseguia els diners.

Per això, ha posat l'accent en sectors com el del comerç i la restauració, perquè "estan en un moment molt delicat" i el Govern "ha de ser conscient que molts establiments es juguen seguir tenint les portes obertes a molt curt termini. I amb aquestes ajudes tan mal executades semblen que estiguin en un altra realitat".
 
Per això, ha exigit, que de cara a les properes ajudes s'han de fer "amb criteris d'atorgament i que estiguin fonamentats", a més vagi acompanyat "dels mitjans que estiguin correctament preparats" i "no siguin un problema per als potencials beneficiaris".