Junts proposa a l'Ajuntament l'exempció del Tribut Metropolità als col·lectius afectats pel coronavirus

També proposen reducció general del 15% per adaptar-lo a la conjuntura actual

Redacció
12 de novembre del 2020
El principal partit a l'oposició ha presentat un paquet de mesures per modificar i rebaixar el Tribut Metropolità als santcugatencs. En concret, Junts per Sant Cugat, demana a l'Ajuntament que s'apliqui l'exempció total a persones en risc d’exclusió, comerciants, restauració i oci nocturn, autònoms i pimes afectats per la pandèmia. 

També consideren necessària una reducció general de l'impost del 15% per adaptar-lo a la conjuntura, ja que el partit no comparteix que l’AMB formuli una proposta d’ordenança que "sembla aliena a les actuals circumstàncies de patiment social i econòmic".

Entre les propsotes també s'inclou la de modificar, homogeneïtzar i ampliar el criteri d’exclusió dels habitatges primera residència amb menor valor cadastral, que arribarien al 20% del total. I pel que fa a la seva aplicació, des de Junts consideren imprescindible que es reguli com repercuteix el tribut als lloguers. 

Consideren que en els contractes subscrits a partir de 2019, que ja recullen en les rendes pactades la millora del cost del transport públic, aquesta transferència del cost que implica l'impost metropolità dels propietaris cap als llogaters estigui prohibida. Està previst que les propostes que fa Junts es debatin a la Taula de Diàleg sobre el Tribut Metropolità.