Junts demana al govern que posi fil a l'agulla al Consell de la Gent Gran

Han presentat una moció o també posen sobre la taula la necessitat de crear un programa d'inclusió digital

Redacció
11 de novembre del 2020
El principal grup a l'oposició ha presentat un moció dedicada a la gent gran. "L'atenció a la gent gran és vital", ha reclamat la regidora de Junts per Sant Cugat, Núria Fernández, en roda de premsa. Acutalment, gairebé el 14% de la població santcugatenca és major de 65 anys. 

Una dada que segons Junts és clau per reclamar al govern la necessitat de posar fil a l'agulla amb diverses qüestions que afecten a aquest col·lectiu. El que consideren més urgent és la posada en marxa del Consell de la Gent Gran i que aquest treballi "de manera transversal i que es vinculi amb la resta de col·lectius" de la ciutat. La portaveu de Junts, Carmela Fortuny, ha explicat que fan propostes noves però d'altres amb la voluntat que "el govern acceleri perquè s'implantin el més aviat possible". 

Entre les seves demandes hi ha la posada en marxa d'un programa d'Inclusió digital de formació continuada per a gent gran; posar en marxa les llars compartides; o garantir una especial cura en el manteniment a les residències mentre duri la pandèmia. 

També consideren imprescindible que la futura residència amb centre de dia compti amb una plataforma de serveis i s’inclogui en el projecte la modalitat d’habitatges tutelats; habilitar una partida econòmica del pressupost municipal per instal·lar oxigen a les residències de gent gran; facilitar un servei de taxi adaptat i a demanda; o garantir una línia de Bus-Gran que recorri el centre en 10 minuts i que connecti amb els principals serveis i amb línies llançadora cap els barris.