Prop de 300 propostes dels pressupostos participatius superen la fase de validació

L'objectiu és que les propostes que arribin a la votació, prevista durant els primers mesos de 2021, estiguin el màxim d'arrelades i treballades pel veïnat

Els santcugatencs podran decidir el futur de 2,5 milions d'euros
Els santcugatencs podran decidir el futur de 2,5 milions d'euros | Sergi Baixas
10 de novembre del 2020
Al voltant de 300 propostes pels Pressupostos Participatius de Barri continuen en el procés després de la fase de validació tècnica per part dels tècnics municipals. Ara, aquestes propostes es debatran i treballaran amb la ciutadania en consells de barri extraordinaris abans de rebre la llum verda en la fase de votació final.

L'objectiu és que les propostes que arribin a la fase de votació, prevista durant els primers mesos de 2021, estiguin el màxim d'arrelades i treballades pel veïnat. Una edició en què es disposen més de 2,5 milions d'euros corresponents als pressupostos municipals del 2020 i 2021: els tres consells de barri del centre decidiran 434.000 euros cadascun, mentre que Mira-sol, la Floresta i les Planes podran decidir cada un com s'inverteixen 416.000 euros.

Així doncs, de les 815 propostes presentades a tots els barris, n’hi ha 284 considerades vàlides i que continuen endavant en el procés. Pel que fa a les propostes no vàlides, s'han descartat perquè: sobrepassaven el pressupost disponible, perquè no es poden fer tècnicament, perquè són actuacions de manteniment o ja previstes per l’Ajuntament, perquè no són competència municipal o perquè no s’han pogut concretar.