Suspesa la caça de senglars a Collserola durant els caps de setmana

Una mesura que s'allargarà mentre estiguin vigents les restriccions de mobilitat per l'increment d'afluència

Imatge de la Serra de Collserola
Imatge de la Serra de Collserola | Europa Press
NacióSantCugat
09 de novembre del 2020
Actualitzat a les 11:18h
La Generalitat suspèn les batudes de caça major durant el cap de setmana. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, responsable de la gestió de les Zones de Caça Controlada al Parc Natural de Collserola, interromp totes les batudes previstes durant els caps de setmana mentre estiguin vigents les restriccions de mobilitat.

La decisió s'ha pres en motiu a l'"important increment de concentració de persones arrel de les mesures de restricció de mobilitat establertes per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la Covid-19", segons relata la nota de premsa de la conselleria.

Així doncs, per ara les batudes de caça major previstes pel proper dissabte 14 de novembre a les ZCC de Sant Feliu-Sant Just i Cerdanyola queden cancel·lades. No obstant això, les batudes de caça major previstes entre setmana i totes les vinculades a la caça menor es mantenen vigents. Aquí pots consultar el calendari de caça.

Tant el contingut com l’aprovació d’aquest calendari és responsabilitat del  DARPA de la Generalitat de Catalunya, òrgan competent en matèria de caça i qui redacta anualment el Pla Tècnic de Gestió Cinegètica com a òrgan gestor de les Zones de Caça Controlada. En aquest sentit, el DARPA ha informat que el pla de caça per a aquesta temporada haurà de ser revisat a fi d’assolir els objectius de la gestió i modificant el calendari previst. 

La caça a Collserola

La regulació de la caça és una competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya, que fixa les espècies d’aprofitament cinegètic, els períodes de veda, aprova els plans tècnics de gestió de les àrees privades de caça (APC), autoritza les batudes de senglar i tot el que fa referència a l’activitat cinegètica.

Tanmateix des de l’inici del Parc, l’òrgan gestor i les administracions concernides han treballat vers una regulació restrictiva de la caça a Collserola per tal de garantir la conservació de la fauna i, alhora, evitar situacions de risc i de conflicte amb els habitants i els cada cop més nombrosos usuaris del Parc.