administració pública

Ingla: «La Fiscalia posa de manifest evidents irregularitats administratives»

El govern tripartit denuncia que està "patint les conseqüències d’aquesta deixadesa i descontrol en la contractació"

per NacióSantCugat , 6 de novembre de 2020 a les 17:17 |
Mireia Ingla. | Lali Puig
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'endemà de fer-se públic l'escrit de la Fiscalia on s'arxiva la causa iniciada per Ciutadans contra l'Ajuntament santcugatenc pels contractes dels governs 2017 i 2018, l'actual govern tripartit assegura que "l’escrit deixa clar que hi va haver irregularitats administratives i un descontrol". L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que "aquestes diligències, iniciades al juny del 2019, conclouen que s’han produït irregularitats administratives, tal com he manifestat des de l’inci del mandat, quan vaig rebre la visita dels Mossos d’Esquadra per aquesta qüestió".


Va ser precisament a principis de mandat quan l'alcaldessa va entregar diversa documentació per ser investigada. Segons Ingla, el document destaca que “es van ometre els mecanismes legals més elementals que asseguren la necessària transparència, objectivitat i lliure concurrència”, per part dels “òrgans de control, fiscalització i, subsidiàriament, els seus responsables polítics”. 

En un comunicat, el govern assegura que "estem patint les conseqüències d’aquesta deixadesa i descontrol en la contractació de l’Ajuntament per part de l’anterior Secretaria i Intervenció". “Som conscients que no és una situació ni fàcil ni ràpida de resoldre, certament, però hi treballem des de les primeres setmanes d’aquest mandat amb Intervenció i Secretaria Generals", ha afegit Ingla.

 
"Hem d’acabar amb les conseqüències d’aquestes males pràctiques sobre els serveis i projectes públics de la ciutat, així com amb el comprensible neguit del personal muncipal. També donarem totes les explicacions necessàries a l’Oficina Antifrau", ha conclòs l'alcaldessa. 


 
Per la seva banda, la líder de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha demanat al tripartit una disculpa pública per part del govern tripartit per "haver fonamentat el pacte en una falsedat". Des de Junts s'han mostrat satisfets amb la sentència.  

 

Participació