cultura

S'aprova el projecte del teatre i la sala Clavé de La Unió amb una inversió de 2,5 milions d'euros

Està previst que aquests treballs d’adequació s’allarguin fins al 2022

per NacióSantCugat, Sant Cugat | 5 de novembre de 2020 a les 19:00 |
Imatge de la nova Unió SantCugatenca | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat inicialment el projecte per dotar d’equipament escenotècnic el Teatre de La Unió Santcugatenca i també la seva sala Clavé. Aquest és el següent pas del procés, una vegada completada la rehabilitació arquitectònica de tot l’immoble de La Unió i comptarà amb una inversió municipal de 2,5 milions d'euros. 

L'aprovació arriba després de dies de mala maror entre La Unió i l'Ajuntament per la gestió del nou equipament i la seva propietat. D'una banda, des de l'entitat cultural es demana refer el consorci i no haver de cedir part de la propietat al Consistori mentre que des del govern local es vol fer una propietat horitzontal entre ambdues parts i un conveni per la gestió cultural del teatre. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha recordat que "amb la primera fase enllestida, la de la rehabilitació de l’edifici, hem ofert a l’entitat que les seccions puguin entrar-hi" i ha puntualitzat que el mobiliari i els equips informàtics estan acabant de col·locar-se. El projecte escenotècnic contempla tots els elements perquè el teatre i la sala Clavé puguin acollir espectacles amb públic. Això contempla l'escenografia i les tarimes; les nstal·lacions de la caixa escènica; la il·luminació; els sistemes i elements vinculats a l’acústica del teatre; la graderia; les butaques del públic; les instal·lacions dels camerinos; i elements sonoreductors. Cal recordar que la sala Teatre disposarà d’una gran flexibilitat gràcies a unes grades retràctils que permetran encabir fins a 400 espectadors asseguts i 800 a peu dret.


Ara el procés continuarà  amb la licitació del projecte, la seva adjudicació i les obres pertinents. Està previst que aquests treballs d’adequació s’allarguin fins al 2022. La proposta escenotècnica ha estat redactada pel mateix equip d’arquitectes que ha rehabilitat l’edifici de La Unió: Dilmé Fabré Torras i Associats.

D’aquesta manera el projecte dona continuïtat a la rehabilitació feta a l’equipament. Cal recordar que aquest equip d’arquitectes va guanyar un concurs públic per proposar projectes de rehabilitació de la Unió i que aquestes primeres obres no incloïen els elements escenotècnics del teatre i la sala Clavé. La Unió Santcugatenca va néixer l'1 de gener del 1900 quan Sant Cugat era un petit poble agrícola. Després de molt temps creant teixit cultural a la ciutat, l'any 2013 l'entitat va viure un dels moments més crítics de la seva història recent. L'any 2015 es va crear un consorci entre ajuntament i entitat per tal de gestionar el futur de l'entitat. Uns acords aprovats per unanimitat pel ple municipal.

 

Participació