Cau lleugerament l'atur a Sant Cugat per segon mes consecutiu

Actualment el municipi registra un total de 3.387 santcugatencs a les llistes de l'atur

Una treballadora del SOC i un usuari, en una imatge d'arxiu
Una treballadora del SOC i un usuari, en una imatge d'arxiu | ACN
NacióSantCugat
05 de novembre del 2020
Actualitzat el 06 de novembre a les 12:58h
Sant Cugat tanca octubre amb una nova caiguda de l'atur per segon mes consecutiu. Malgrat ser una lleugera reducció (-2,5%), suposa una rebaixa de 87 santcugatencs a les llistes de l'atur. Ja al setembre, s'havia registrat una primera caiguda de 110 persones aturades.

Segons les dades de l'Observatori del Treball de la Generalitat de Catalunya, actualment el municipi registra un total de 3.387 persones aturades, una taxa que suposa el 8,1% de la població. D'aquests, 515 són menors de 30 anys; 1.065 d'entre 30 i 45 anys; i 1.807 majors de 45 anys. Pel que fa a les dades totals, en comparació a l'any passat, en un escenari anterior a la pandèmia, la ciutat en tenia 2.597.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat asseguren que continuaran treballant per recuperar les xifres d'abans de la crisi sanitària del coronavirus i crear nous llocs de treball, especialment, pels més vulnerables.

La tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, també afirma que l'objectiu és generar "ocupació de qualitat per combatre la precarietat laboral". Justament aquest matí, s'ha anunciat la constitució de la Taula d'Ocupació per elaborar una resposta "comuna i transversal" per treballar en aquest sentit.