Sant Cugat prepara una resposta «comuna i transversal» per combatre la desocupació

La pròxima trobada tindrà lloc la primera quinzena de desembre amb l'objectiu d'establir les bases per al futur Pacte per a l'Ocupació de Sant Cugat

Imatge de la primera trobada de la Taula d'Ocupació
Imatge de la primera trobada de la Taula d'Ocupació | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
05 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:09h
L'Ajuntament de Sant Cugat constitueix la Taula d'Ocupació amb la finalitat de construir una resposta comuna i transversal a l'impacte present i futur provocat per la Covid-19. Agents econòmics, socials i sindicals, consensuaran estratègies en l'àmbit de l'ocupació a través del mecanisme de concertació social.

Un "pla efectiu i eficaç" de mesures que es posarà en marxa en els pròxims mesos basat en el recull plural de propostes i mesures per part de diferents actors per a l'elaboració d'un pla de reactivació en matèria d'ocupació i qualificació professional.

"Aquests espais de consens i concertació, com ja hem vist amb les Taules d'Emergència Econòmica locals, són una eina clau per abordar les conseqüències socioeconòmiques i ocupacionals d'aquesta pandèmia", assegura la tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç Elena Vila. "Fer-ho al costat dels agents socials i empresarials dóna més consistència i valor a totes les mesures que impulsarem per reactivar el mercat laboral i recuperar llocs de feina", afirma.

La Taula comptarà amb la participació de l'Oficina de Treball de Sant Cugat, Sant Cugat Empresarial, PIMEC, CCOO Vallès Occidental i UGT Vallès Occidental; acompanyats de representants de diverses regidories de l'Ajuntament.

La pròxima trobada tindrà lloc la primera quinzena de desembre per analitzar l'evolució del mercat de treball durant la pandèmia i tindrà una continuïtat amb l'objectiu d'establir les bases per al futur Pacte per a l'Ocupació de Sant Cugat.