coronavirus

Sant Cugat donarà ajuts d’entre 50 i 150 euros per pagar material escolar

El període per sol·licitar-los arrenca aquest dimecres 4 de novembre i finalitzarà el 25 del mateix mes

per Anna Mira , Sant Cugat , 4 de novembre de 2020 a les 13:00 |
Material escolar | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa una nova línia d’ajuts socials per a donar suport a l'escolaritat. En concret, es destinaran 265.000 euros en ajuts d'entre 50 i 15 euros per alumne que ho requereixi. "La igualtat d'accés d'aquest ajut és clau" ha especificat la regidora d’Educació, Pilar Gorina, en roda de premsa. 

L'objectiu del consistori és "la igualtat d'oportunitats per a totes les famílies" amb un impuls a la ciutadania per cobrir despeses vinculades a llibres de text, material, equips informàtics i llicències digitals. El període de sol·licitud serà del 4 al 25 de novembre i es calcula que se'n podrien beneficiar uns 2.600 alumnes de la ciutat. 


La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha remarcat que "és una ajuda inèdita que s'ha fet de manera ordenada, coordinada i transversal". Gibert ha explicat que anteriorment ja es feien ajudes per un valor de 70.000 euros però que ara, l'actual govern, les ha centralitzat per oferir-les a tothom "en igualtat de condicions". S'han fet amb la voluntat "d'universalitzar l'ajuda perquè arribi a tothom", ha apuntat Gibert. 

Gorina ha explicat que aquestes ajudes ja estaven previstes abans de la pandèmia però que ha arribat en el marc del reforç municipal de les polítiques socials i la voluntat d’ajudar les famílies a fer front a la crisi de la Covid-19. Els infants d’educació infantil rebran 50 euros; els d’educació primària, 100 euros; i els adolescents d’educació secundària, 150 euros. La voluntat de l'equip de govern és que es pugui consolidar com ajuda permament. 


Com puc sol·licitar els ajuts?
A causa de la situació sanitària actual, es recomana el tràmit telemàtic per evitar desplaçaments. Es pot fer a través de la seu electrònica de l’Ajuntament i, si es té alguna consulta sobre com poder fer el tràmit, es pot trucar al telèfon 010. Per fer el tràmit presencialment al registre de les OAC cal demanar cita prèvia a través de la pàgina web o bé trucant al 010.


Qui pot optar als ajuts? 
Poden rebre un ajut tots els infants i adolescents empadronats i residents a Sant Cugat
nascuts/des entre els anys 2005 i 2017 (ambdós inclosos) i que estiguin matriculats en
ensenyament obligatori i de segon cicle d’educació infantil a centres educatius del Vallès
Occidental sufragats amb fons públics.

Tots els d’infants i adolescents que durant aquest curs 2020-2021 tinguin concedit un ajut de menjador, se’ls atorgarà l’ajut d’escolaritat en cas que ho sol·licitin presentant la documentació requerida. L'objectiu és facilitar els tràmits, ha apuntat Gibert. Els infants i adolescents que no tinguin atorgat un ajut de menjador, poden igualment optar a l’ajut d’escolaritat en cas que compleixin els requisits (presentant també la documentació requerida).

Com s’atorguen?
Els ajuts s’atorgaran prioritzant les necessitats econòmiques i socials de les persones sol·licitants, d’acord amb els criteris de renda familiar establerts a les bases de la convocatòria. Es donaran ajudes fins a esgotar el pressupost estipulat. 

La regidora d'Educació a més, ha recordat que no s'ha parat de lliurar ordinadors a través de l'ONG Labdoo i que s'està treballant perquè "els ordinadors arribin a les cases per quedar-se". Igualment l'Ajuntament està donant targetes SIM mentre els alumnes necessitin d'aquesta connectivitat.  

Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació