Sostenibilitat

Boehringer inicia la segona fase d'un assaig clínic per tractar els pacients greus de Covid-19

L'objectiu és reduir la necessitat d'assistència respiratòria, millorar la taxa de recuperació dels pacients i salvar vides

per NacióSantCugat , 3 de novembre de 2020 a les 10:58 |
La planta de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat | Boehringer Ingelheim
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Boehringer Ingelheim ha donat el tret de sortida a un nou assaig clínic en fase II d'una teràpia dirigida per ajudar a les persones afectades amb malalties respiratòries greus derivades de la Covid-19. 

L'assaig avaluarà el BI 764198, un inhibidor capaç d'alleugerir els danys als pulmons i disminuir el risc o gravetat de les complicacions respiratòries agudes. L'objectiu d'aquest compost és reduir la necessitat d'assistència respiratòria, millorar la taxa de recuperació dels pacients i, reduint la càrrega del virus sobre el sistema sanitari, acabar salvant vides. 


La farmacèutica internacional instal·lada a Sant Cugat explica que el 15% dels pacients infectats per SARS-CoV-2 desenvolupen una malaltia greu, el 30% dels quals han de ser ingressats a les Unitats de Cures Intensives (UCI). D'aquests, entre el 67% i el 85% desenvolupen la síndrome de dificultat respiratòria aguda (SDRA), una perillosa complicació potencialment mortal.

"Aquesta teràpia podria ser el primer tractament potencial contra la síndrome de dificultat respiratòria associat a la Covid-19, fet que ajudaria a cobrir buits importants en el règim de tractament dels pacients infectats pel coronavirus", apunta el vicepresident sènior corporatiu de Medicina i director mèdic de Boehringer Ingelheim, Mehdi Shahidi. "Durant els últims mesos hem comprès que el BI 764198 podria ser potencialment adequat per ajudar als pacients més greus i, per tant, ens hem vist obligats a sotmetre'l a un estudi clínic", assevera.


L'estudi analitzarà el funcionament de l'inhibidor en pacients hospitalitzats per Covid-19, que prendran un comprimit al dia durant un període màxim de quatre setmanes. El criteri de valoració principal serà el percentatge de pacients que continuïn vius i no necessitin ventilació mecànica el dia 29 del tractament. També s'observaran altres paràmetres com ara la millora clínica de la persona, la saturació d'oxigen o l'ingrés a la UCI. 

Actualment, Boehringer participa en diverses iniciatives per combatre la pandèmia incloent diverses investigacions com el desenvolupament d'anticossos que puguin neutralitzar el virus, molècules que inhibeixin la seva replicació o teràpies per prevenir la formació de microtrombs -coàguls de sang-.


 

 

Participació