Els autònoms pagaran uns 30 euros més de quota aquest mes

El govern aplicarà amb caràcter retroactiu l'increment previst per al gener passat

Una autònoma que regenta una ferreteria, atenent un client
Una autònoma que regenta una ferreteria, atenent un client | ACN
NacióDigital
02 de novembre del 2020
Actualitzat a les 18:39h
Els autònoms hauran de pagar uns 30 euros més de quota aquest mes a la Seguretat Social com a mínim en compliment a l'acord a què va arribar el col·lectiu amb el govern espanyol a canvi de més prestacions. En realitat, es tracta d'un increment de tres euros que havia d'entrar en vigor el passat gener però que l'executiu va congelar fins ara, que reclama les quantitats endarrerides entre gener i setembre.

El reial decret llei 28/2018 de 28 de desembre preveia una revalorització de les pensions i altres prestacions a canvi d'un augment progressiu de les quotes als autònoms. A partir d'ara, les quotes ja inclouran l'increment pactat fa gairebé dos anys.

La mesura ha aixecat les protestes del col·lectiu, com el del president de l'ATA, Lorenzo Amor, que la setmana passada qualificava aquesta actualització "d'estocada injustificable amb la que està caient". "Pagaran 30 euros més en la seva quota en aplicar una pujada de tipus que haurien d'haver fet al gener. Apliquen un pujada amb caràcter retroactiu en el pitjor moment, quin error", s'exclamava.