Ocupació

Una unitat funcional compartida entre la Floresta i les Planes: la «proposta de mínims» a CatSalut i MútuaTerrassa

Des de CatSalut s'han compromès a estudiar la proposta i donar resposta abans del dia 6 de novembre

per Sergi Baixas / Anna Mira , Sant Cugat , 2 de novembre de 2020 a les 10:05 |
Veïns de la Floresta durant l'ocupació del consultori. | Sergi Baixas
Proposta de mínims per crear una unitat funcional entre el barri de la Floresta i les Planes per mantenir una cobertura sanitària durant la pandèmia. Aquesta ha estat la petició veïnal que ha sortit de la reunió entre el veïnat amb CatSalut i MútuaTerrassa que es va convocar a través de l'Ajuntament per trobar una solució al reclam de reobertura dels equipaments sanitaris de la comunitat.

Els veïns però, remarquen que els representants de CatSalut i MútuaTerrassa "no es van moure ni un mil·límetre en el seu posicionament". Relaten que les administracions van apuntar a la situació pandèmica actual com a motiu principal de la decisió presa sobre el tancament parcial dels serveis de l'atenció primària i que la reobertura total a hores d'ara és "impossible". Malgrat tot, sí que van posar sobre la taula un futur pla d'enfortiment de l'assistència primària que no va anar acompanyada de cap referència explícita als centres de referència de la Floresta i les Planes.


Davant d'aquest "immobilisme", el veïnat va presentar una "proposta de mínims" amb la voluntat de trobar una solució pactada. Una unitat funcional compartida entre els dos barris de tal manera que tres dies a la Floresta i dos dies a les Planes hi hagi personal mèdic, d'infermeria i d'administració. Un escenari que ajudaria a mantenir un "servei mínim de qualitat" que també ajudés a reduir desplaçaments. "Una solució provisional que hauria de venir acompanyada d'una data de reobertura total dels serveis de salut dels consultoris", rematen. Des de CatSalut s'han compromès a estudiar la proposta i donar resposta abans del dia 6 de novembre.

En un comunicat, els veïns agraeixen el posicionament "sense embuts" d'alguns membres del consistori durant la reunió i fan una crida a organitzar-se en xarxa amb qui pateixin situacions similars arreu del país perquè les properes mobilitzacions en defensa d'una sanitat pública de qualitat tinguin encara més força.
Altres notícies que et poden interessar

  

Participació