Cs aposta per invertir més diners en il·luminació nadalenca per donar un cop de mà al comerç local

Els taronges també sol·licitarà que es desplegui una senyalització horitzontal als principals eixos comercials de la ciutat

Nadal a Sant Cugat
Nadal a Sant Cugat | Aj. Sant Cugat
30 d'octubre del 2020
Actualitzat el 01 de novembre a les 2:24h
Ciutadans aposta per millorar la il·luminació dels carrers de Sant Cugat durant la campanya de Nadal que s'allarga des d'inicis de desembre a mitjans de gener. Aquest novembre, els taronges portaran una moció al ple per ajudar el comerç local de la ciutat donant-li "més vida al carrer" a través del valor afegit que suposa dotar la via pública d'una estructura més important en ornamentació i decoració; tant al nucli urbà com als barris.

El regidor Sergio Blázquez considera que s'ha de fer un "major desplegament de llums de Nadal -de baix consum- tant de quantitat com de qualitat", alhora que es potenciïn totes aquelles activitats lúdiques que siguin compatibles amb la situació pandèmica actual. Una actuació que també serviria per "aixecar els ànims" dels veïns. 

Per això, demanaran incrementar la partida en comparació a la d'anys anteriors perquè "els beneficis són més elevats que el cost de la inversió" donant un cop de mà al comerç local que "està molt tocat" a causa de la crisi econòmica provocada per la Covid-19. Apunten que, en cas de ser necessari, es podria mobilitzar el romanent de l'Ajuntament per millorar l'ambientació nadalenca de la ciutat.

Per altra banda, també presentaran una moció per sol·licitar a l'equip de govern que desplegui una senyalització horitzontal als principals eixos comercials de la ciutat per evitar creuar-se i respectar les distàncies de seguretat entre els ciutadans. D'aquesta forma, s'establirien canals imaginaris per passejar i minimitzar el contacte amb altres vianants.

També apunten a reduir un 30% el temps d'espera dels semàfors per evitar aglomeracions i senyalitzar a la via pública la importància de la distància, mans i mascareta. Mesures que segons el portaveu de la formació, Aldo Ciprian, "tenen un cost molt baix en comparació als avantatges que poden causar en la salut dels ciutadans".