Ingla abandona l'acte de suport als detinguts per un discurs «excloent i identitari»

Les afirmacions provenen d'un membre del Secretariat Nacional de l'ANC

L'alcaldessa Mireia Ingla durant l'acte de rebuig a l'operatiu policial Volhov
L'alcaldessa Mireia Ingla durant l'acte de rebuig a l'operatiu policial Volhov | Sergi Baixas
NacióSantCugat
29 d'octubre del 2020
Actualitzat el 30 d'octubre a les 9:49h
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, va abandonar ahir al vespre l'acte de rebuig per l'operatiu Volhov convocat per les entitats independentistes locals en escoltar un discurs "excloent i identitari". A través de les xarxes socials, la republicana explica que després de llegir-se el manifest, "una persona va prendre la paraula i va protagonitzar un discurs molt desafortunat. El que es va dir no ho puc compartir, ni com a demòcrata ni com a independentista".

Aquesta persona és Francesc Salvador, membre del Secretariat Nacional de l'ANC. Durant el parlament, on posava el focus al reclam d'unitat a les forces independentistes, va titllar Espanya de "règim autoritari, antidemocràtic i feixistoide" i que la seva repressió continuarà endavant "fins que acabem a la presó o en camps de concentració", fent referència als "règims genocides" de Pinochet o Pol Pot.

Ingla afirma que "amb la meva presència com a màxima autoritat de la ciutat, no puc avalar discursos que banalitzen dictadures responsables de genocidis i barbàries com les de Xile, Cambodja o l’Alemanya nazi". Reconeix que l'Estat espanyol té "moltes, moltes mancances, i un dèficit democràtic important", però que discursos "excloents, identitàries i amb tota mena d'exageracions ens allunyen de la República Catalana". Assegura que algunes de les persones detingudes no comparteixen les paraules d'ahir.

L'alcaldessa afirma que aquestes paraules allunyen a molta gent que coincideix amb aquestes reivindicacions i amb la necessitat de trobar vies polítiques per resoldre el conflicte, fent "que cada vegada hi hagi menys gent a les concentracions i actes que s'organitzen per denunciar la repressió". 

Per aquest motiu explica que va abandonar l'acte i que ho continuarà fent cada vegada que es trobi en la mateixa situació. Altres membres d'ERC com el president del partit, Oriol Cisteró, o la Comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, també van criticar el discurs i van decidir marxar.
 
Més discursos polèmics

Salvador ja va protagonitzar un altre discurs polèmic davant de l'Ajuntament de Sant Cugat el passat 28 de setembre per la inhabilitació del president Torra. Contundent, va afirmar: "La Presidència de la Generalitat és una institució més antiga i noble amb la corona i administració de justícia espanyoles. Hem tingut presidents bons i dolents, però mai, com ha passat a la corona espanyola, hem tingut psicòpates, nimfòmanes, curts de gambals o feixistes, com l'actual rei dels espanyols".

El secretari de l'ANC cridava a no fer cap pas enrere. "Es creuen que quatre brètols amb paraules solemnes i vestits de corb faran por als catalans?". "Els jutges, el rei feixista i els partits que donen suport al govern espanyol són cooperadors necessaris de la dictadura instaurada actualment a l'estat espanyol", va denunciar.