Zona de Baixes Emissions

Sant Cugat es prepara per l'entrada en vigor de la nova normativa de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

A partir de l'1 de gener de 2020 queda restringida permanentment la circulació de turismes, motos i ciclomotors sense cap distintiu ambiental de la DGT dins la ZBE

per Sergi Baixas, 31 de desembre de 2019 a les 17:40 |
Zona de Baixes Emissions | Paula Roque
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sant Cugat es prepara per l'activació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona. A partir de l'1 de gener de 2020 queda restringida permanentment la circulació de tots aquells turismes, motos i ciclomotors que no disposin de cap distintiu ambiental de la DGT. L'horari de la normativa s'aplica de 7 h a 20 h els dies laborables, mentre que, de moment, els caps de setmana queden exclosos.

Per aquest motiu, a partir del 2 de gener, a les oficines d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Sant Cugat es pot tramitar la sol·licitud d'alta del vehicle al Registre metropolità, com a pas previ a les sol·licituds d'autoritzacions esporàdiques (fins a 10 dies per any) i per a vehicles de transport de persones amb mobilitat reduïda. Per anar a l'OAC de plaça de la Vila caldrà demanar cita prèvia.


El Registre de l'AMB

En cas de no disposar un vehicle amb distintiu ambiental, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha habilitat un Registre d'autoritzacions especials per circular per la ZBE. Aquests permisos es poden tramitar al web: https://zberegistre.ambmobilitat.cat/


Els permisos especials per a vehicles sense distintiu es poden tramitar en els següents casos: vehicles destinats al transport de persones amb mobilitat reduïda; serveis mèdics, funeraris, protecció civil, bombers i cossos de seguretat; tots els vehicles estrangers s'han de registrar per poder circular a la ZBE i per les autoritzacions esporàdiques.

 

Participació