Sant Cugat reforça els efectius de Policia Local a la nit per fer complir amb el toc de queda

Tots els equipaments de la ciutat tancaran a les 21 h, excepte els culturals, que tancaran a les 22 h

Cotxe de la policia local de Sant Cugat la primera nit del toc de queda.
Cotxe de la policia local de Sant Cugat la primera nit del toc de queda. | Aj. Sant Cugat
Redacció
26 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 17:38h
L'endemà de l'inici de l'estat d'alarma i del toc de queda nocturn arreu del país, Sant Cugat ha avaluat les noves restriccions en una reunió del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL). De la reunió, presidida per l'alcaldessa, Mireia Ingla, principalment se'n despren que s'ha reforçat el torn nocturn de la Policia Local fer complir el confinament de 22 a 6 hores i controlar possibles botellots. 

Ingla ha fet una crida a la ciutadania perquè "respecti les restriccions i segueixi reduint la interacció social. Aturar la Covid-19 és a les nostres mans. Estic convençuda que amb l’esforç de tots i totes ho podrem aconseguir”.

A més a més, des d’ahir l’Ajuntament està tancant tots els equipaments municipals (esportius, educatius, centres cívics...) a les 21 hores per facilitar la tornada a casa de la ciutadania i complir així el confinament nocturn de 22 a 6 hores.

Els equipaments que ofereixin una programació cultural (Teatre-Auditori Sant Cugat, teatre, cinemes...), en canvi, poden tancar a les 22 hores tal com estableixen les noves restriccions. En aquests sentit, el concert d’aquest dissabte 31 d’octubre al Teatre-Auditori A bola de nieve de Martirio & Chano Domínguez -previst inicialment a les 21 h- s’ha avançat a les 20h per complir amb el confinament nocturn, ja que la durada prevista del concert és d'una hora i mitja. 

Des del passat dia 20 d’octubre l’Ajuntament ha reforçat el torn nocturn de la policia per tal de donar compliment a una moció aprovada al ple municipal per  controlar les zones de botellots i punts de venda d’alcohol a menors. En aquest període, s'han fet fet 57 identificacions i ha interposat 34 denúncies per fer botellot a la via pública.

Cal recordar, també, que els establiments de serveis, comerç minorista i restauració hauran de tancar a les 21 h però que el servei a domicili pot funcionar fins a les 22 hores. El Consistori també recorda a la ciutadania que les sancions per no complir amb el confinament de 22 a 6 hores van dels 300 als 6.000 euros i que les restriccions de mobilitat nocturna no afecten les persones que vagin a treballar o que s’hagin de desplaçar per un motiu mèdic, per tenir cura d’una persona dependent o per tenir cura d’un animal de companyia (en aquest cas, de 4 a 6 hores).