Junts per Sant Cugat exigeix a l'AMB que el Tribut Metropolità sigui equitatiu entre veïns i municipis

El partit votarà en contra de l'aprovació inicial de les ordenances fiscals reguladores de l'impost pel 2021

26 d'octubre del 2020
Junts per Sant Cugat votarà en contra de l'aprovació inicial de les ordenances fiscals de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que regularan el Tribut Metropolità pel 2021. El debat a l'AMB es farà aquest dimarts però des de Sant Cugat ja han avançat que el seu vot serà contrari. El partit local està a favor de l'impost però consideren que hauria de ser equitatiu tant pel que fa als veïns com entre municipis.

Aquesta doncs, és la principal raó per votar en contra d'una aprovació que tot i contemplar alguns canvis respecte de l'anterior, sobretot pel que fa al càlcul, encara és "insuficient", pel partit santcugatenc. Des del seu punt de vista, "reconeixem els esforços fets des de l'AMB amb tots els municipis per revisar els imports però seguim pensant que l'ordenança està encara lluny de donar lloc a quotes equitatives", ha explicat la consellera local, Cristina Paraira.

Per la seva banda, el regidor, Carles Brugarolas, ha insistit que "l'AMB ha de tenir un bon finançament però s'ha de fer bé". A més a més segons el regidor l'actual impost "no compleix amb els paràmetres socials" per bé que ha explicat que segons l'esborrany sí que contempla algunes mesures i bonificacions adscrites a la crisi del coronavirus.

És per això que des de Junts demanen a l'AMB "revisar de nou el tribut". De fet fins i tot s'obre la porta a debatre el fet imposable tot i que des de Junts consideren que sigui la propietat té un sentit. "Volem que l'AMB tingui bons ingressos per donar serveis i que es faci de manera consistent", han afegit.

Aquesta setmana està prevista la tercera trobada de la Taula de Diàleg local per abordar el Tribut Metropolità. Una taula que segons Junts està tenint molta participació tot i que lamenten que es treballa amb un calendari molt ajustat. "Espero que puguem trobar punts de consens", ha expressat Brugarolas.