Els veïns acaben amb l'ocupació del consultori de la Floresta

Aquesta mateixa tarda hi ha previst un consell de barri extraordinari sobre l'assistència sanitària

Veïns de la Floresta durant l'ocupació del consultori.
Veïns de la Floresta durant l'ocupació del consultori. | Sergi Baixas
Sergi Baixas / Anna Mira
26 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:41h
Després de quatre dies, els veïns de la Floresta han decidit acabar amb l'ocupació del consultori del barri per reivindicar la seva total reobertura. En un comunicat, els veïns argumenten la seva decisió com un "acte de responsabilitat atenent la situació causada per la pandèmia de la Covid-19" i per "no dificultar l’accés a les instal·lacions de les persones que tenen programades proves mèdiques demà dimarts".

Els veïns van ocupar el centre sociosanitari el passat dijous 22 d'octubre. Després de quatre dies on han fet torns de cinc persones per complir amb la normativa i d'un cap de setmana amb assemblees, xerrades i activitats, valoren positivament la resposta veïnal i les mostres de suport tant de les Planes però també de Viladecavalls, que pateixen una situació semblant.

"Amb aquest tancament hem volgut posar de manifest la nostra disconformitat amb la decisió de la MútuaTerrasa i del CatSalut de mantenir obert el servei un matí i una tarda amb personal d’infermeria i d’administració i sense la presència de pèrsonal mèdic, en el cas de la Floresta, i d’un sol dia en el cas de les Planes". 

Està previst que aquest dimarts es faci una reunió a quatre bandes amb l'Ajuntament, MútuaTerrassa -gestor dels consultoris-, CatSalut i els veïns però aquests últims consideren que "els intents anteriors per la reobertura dels seveis han estat debades".

Amb tot, en el text fet públic pel col·lectiu veïnal, es refermen en "la defensa de la sanitat pública com un dret i no pas com un privilegi i mostrem el nostre desacord amb els arguments que volen fer-nos creure que la sanitat pública es mesura només amb paràmetres econòmics".