mobilitat

Sant Cugat tindrà dos nous carrils bici que connectaran Mira-sol

Els projectes provenen d'una proposta del consell de barri i estaran enllestits durant l'any 2021

per NacióSantCugat , 26 d'octubre de 2020 a les 10:00 |
Un ciclista al centre de Sant Cugat | Adrià Costa
Sant Cugat tindrà dos nous carrils bici l'any 2021. L'Ajuntament ha aprovat dos nous projectes per un import de 300.000 euros per connectar diferents punts de Mira-sol. En concret, un servirà per connectar els barris de Mas Gener i Turó de Can Mates amb el Casal de Mira-sol, l'Escola Catalunya i l'estació dels FGC; i l'altre, es farà un nou carril bici a l’avinguda Rius i Taulet enllaçarà la plaça del Xic amb l’avinguda de can Graells. Els nous carrils bici estaran perfectament connectats a la xarxa ciclable existent del barri de Mira-sol.

El projecte sorgeix d’un procés participatiu i es durà a terme amb diners de lliure disposició del Consell de Barri del 2017. Segons l'Ajuntament, l'objectiu és seguir connectant la xarxa ciclable de Sant Cugat i reforçar l’aposta per una mobilitat més sostenible, segura i coherent davant la situació d’emergència climàtica. 


El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, ​Jose Gallardo, apunta que "l'Ajuntament està duent a terme diversos projectes per potenciar la xarxa de carrils bici" i recorda la posada en marxa de l'Anella de Mobilitat Verda o la inclusió de 400.000€ al pressupost 2020 per donar un impuls a la xarxa ciclable de Sant Cugat. 

Així mateix, cal recordar que l’Ajuntament té en marxa el projecte per finalitzar el tram de carril bici entre la plaça del Xic i la rotonda de l’Hipòdrom. La previsió municipal és seguir allargant aquest tram de carril bici fins a Rubí (per la carretera de Rubí) i també fins a l’estació FGC/Anella Mobilitat Verda (per l’avinguda Rius i Taulet). 


L’objectiu és fomentar una mobilitat més sostenible i segura facilitant la circulació de bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). A més, l’Ajuntament també està tramitant una nova ordenança per regular i potenciar l’ús d’aquests vehicles no contaminants. A la vegada, l’Ajuntament també està tramitant una nova ordenança per regular la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat i restringir l’ús de vehicles contaminants al centre de la ciutat.

En aquest sentit, la regidora de Sostenibilitat i Comissionada per a l’Emergència Climàtica, Alba Gordó, insisteix que "auesta gran aposta de mobilitat sostenible a Sant Cugat s’emmarca dins del pla d’acció per l’emergència climàtica". Gordó ha recordat que una tercera part de les emissions a la ciutat es deuen al transport. "A més, la pandèmia ens ha fet descobrir una ciutat sense soroll, sense contaminació i més humana que volem mantenir amb la reactivació”, ha conclòs. 

 

Mapa dels nous carrils bici de Sant Cugat. Foto: Aj. Sant Cugat

 

Participació