Sant Cugat tindrà dos nous carrils bici que connectaran Mira-sol

Els projectes provenen d'una proposta del consell de barri i estaran enllestits durant l'any 2021

Un ciclista al centre de Sant Cugat
Un ciclista al centre de Sant Cugat | Adrià Costa
Redacció
26 d'octubre del 2020
Sant Cugat tindrà dos nous carrils bici l'any 2021. L'Ajuntament ha aprovat dos nous projectes per un import de 300.000 euros per connectar diferents punts de Mira-sol. En concret, un servirà per connectar els barris de Mas Gener i Turó de Can Mates amb el Casal de Mira-sol, l'Escola Catalunya i l'estació dels FGC; i l'altre, es farà un nou carril bici a l’avinguda Rius i Taulet enllaçarà la plaça del Xic amb l’avinguda de can Graells. Els nous carrils bici estaran perfectament connectats a la xarxa ciclable existent del barri de Mira-sol.

El projecte sorgeix d’un procés participatiu i es durà a terme amb diners de lliure disposició del Consell de Barri del 2017. Segons l'Ajuntament, l'objectiu és seguir connectant la xarxa ciclable de Sant Cugat i reforçar l’aposta per una mobilitat més sostenible, segura i coherent davant la situació d’emergència climàtica. 

El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, ​Jose Gallardo, apunta que "l'Ajuntament està duent a terme diversos projectes per potenciar la xarxa de carrils bici" i recorda la posada en marxa de l'Anella de Mobilitat Verda o la inclusió de 400.000€ al pressupost 2020 per donar un impuls a la xarxa ciclable de Sant Cugat. 

Així mateix, cal recordar que l’Ajuntament té en marxa el projecte per finalitzar el tram de carril bici entre la plaça del Xic i la rotonda de l’Hipòdrom. La previsió municipal és seguir allargant aquest tram de carril bici fins a Rubí (per la carretera de Rubí) i també fins a l’estació FGC/Anella Mobilitat Verda (per l’avinguda Rius i Taulet). 

L’objectiu és fomentar una mobilitat més sostenible i segura facilitant la circulació de bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). A més, l’Ajuntament també està tramitant una nova ordenança per regular i potenciar l’ús d’aquests vehicles no contaminants. A la vegada, l’Ajuntament també està tramitant una nova ordenança per regular la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat i restringir l’ús de vehicles contaminants al centre de la ciutat.

En aquest sentit, la regidora de Sostenibilitat i Comissionada per a l’Emergència Climàtica, Alba Gordó, insisteix que "auesta gran aposta de mobilitat sostenible a Sant Cugat s’emmarca dins del pla d’acció per l’emergència climàtica". Gordó ha recordat que una tercera part de les emissions a la ciutat es deuen al transport. "A més, la pandèmia ens ha fet descobrir una ciutat sense soroll, sense contaminació i més humana que volem mantenir amb la reactivació”, ha conclòs. 
 

Mapa dels nous carrils bici de Sant Cugat. Foto: Aj. Sant Cugat