El doble d'ingressos a l’UCI i un 30% més de les hospitalitzacions en una setmana al Vallès Occidental

El Consell Comarcal adverteix de la “preocupant” situació

La feina en un dels hospitals catalans
La feina en un dels hospitals catalans | Martí Albesa
23 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:04h
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet un crit d’alerta davant la incidència del coronavirus a la comarca. Amb dades del Departament de Salut, ha indicat que, entre el 12 i el 18 d’octubre, s’han doblat els ingressos a l’UCI, passant de 12 a 24, i un 30% més d’hospitalitzacions, assolint els 145 pacients.

En aquest mateix període hi ha hagut 2.220 casos positius, un 27% més que la setmana anterior, cosa que situa la taxa en proves PCR en un 9,4%, quan els infectats en els testos una setmana enrere eren del 6,18%. Tot plegat, per sobre del 5% que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

En relació amb l’índex de rebrot s’ha disparat fins als 566,92, més de 140 punts que entre el 5 i l’11 d’octubre. Unes dades que, tal com ha dit el president de l’entitat supramunicipal, Ignasi Giménez, “es pot arribar al col·lapse del sistema sanitari” i ha fet una “crida a la responsabilitat individual, a ser conscients que només podrem millora la situació si entre tots hi posem de la nostra part”.

Giménez ha demanat “quedar-se a casa el màxim de temps possible”, perquè “els propers dies són clau” i ha aplaudit la limitació de visites als parcs naturals. A la vegada que ha reclamat ajudes i mecanismes de suport de les administracions en les mesures d’impacte econòmic.

Més de 1.500 morts

Una altra de les xifres que ha posat sobre la taula el Consell Comarcal ha estat el nombre de morts que ha portat la pandèmia a la comarca, des del passat mes de març. Un total de 1.534, de les quals 114 des de juliol i només aquest octubre ja hi ha hagut 37 decessos. Una tercera part del total de morts, 509, s’han produït en residències.