El govern de Sant Cugat, a favor de l’obertura total dels consultoris però demana posar fi a l'ocupació

El pròxim dimarts hi ha convocada una reunió amb l'Ajuntament, el CatSalut, MútuaTerrassa i els veïns

Reunió de l'equip de govern amb els veïns de La Floresta.
Reunió de l'equip de govern amb els veïns de La Floresta. | Aj. Sant Cugat
Sergi Baixas / Anna Mira
23 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:08h
El govern tripartit de Sant Cugat se suma a la reivindicació dels veïns de la Floresta perquè el consultori recuperi la totalitat dels seus serveis. En una reunió express amb els ciutadans que han passat la nit a l'equipament sanitari, el govern local els ha convidat a una reunió el proper dimarts per tractar la situació amb el CatSalut i Mútua Terrassa però els han demanat posar fi a l'ocupació "per tal d’evitar aglomeracions i prevenir possibles contagis".

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha afirmat que "entenem la inquietud de les persones que han ocupat el consultori i compartim la seva reivindicació per tal que els espais s’obrin en horari complet".

En aquest sentit, l'alcaldessa considera que "cal emmarcar la decisió de la reobertura parcial d’aquests equipaments en el context actual de pandèmia" però afirma que volen donar resposta a la preocupació veïnal. De fet, dilluns s'ha convocat de manera extraordinària un consell de barri telemàtic amb la presència del seu president, Marc Simarro, i la regidora de Salut, Gemma Aristoy. I dimarts es farà una reunió sobre la situació dels consultoris de la Floresta i les Planes a quatre bandes: Ajuntament, veïnat, MútuaTerrassa i CatSalut. 

Els veïns esperen que aquesta reunió sigui efectiva i no com la que van presenciar el passat mes de juny on segons han explicat a NacióSantCugat, "l'Ajuntament "es va mantenir neutral", MútuaTerrassa va explicar que depenia de CatSalut i el Departament que no s'obrien per qüestions relacionades amb la pandèmia. Davant la proposta d'una nova reunió a quatre bandes, els veïns temen que no s'arribi a cap acord.

L’alcaldessa Ingla ha visitat el Centre Sociosanitari florestà ocupat aquest dijous, acompanyada del primer tinent d’alcaldia, Pere Soler; la regidora de Salut, Gemma Aristoy; i el regidor de Participació i Barris i president del Consell de Barri florestà, Marco Simarro. 

 

 

Veïns de la Floresta acaben d'ocupar, aquest dijous a la tarda, el consultori del barri santcugatenc com a resposta a CatSalut i MútuaTerrassa per la seva decisió d'obertura parcial del centre sanitari. El tancament s'ha produït aquest vespre al voltant de les 20 h per iniciativa veïnal i des de la concentració animen a tothom a participar i a donar suport a la reivindicació. Segons ha pogut saber NacióSantCugat, els manifestants tenen previst passar-hi la nit a l'interior.