Sense consens: la nova escola privada que acollirà Valldoreix genera controvèrsia

En cas de tenir llum verda, la concessió de la llicència suposarà un ingrés de 60.000 euros per l'EMD

El centre educatiu privat remarca el seu particular enfocament personalitzat en l'ensenyament
El centre educatiu privat remarca el seu particular enfocament personalitzat en l'ensenyament | Santa Clara
23 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:20h
Valldoreix acollirà l'escola Santa Clara International College. Un nou centre educatiu privat s'ubicarà sobre el terreny situat a la Rambla Mossèn Jacint Verdaguer. Actualment, per sobre la parcel·la a edificar, passen canalitzades aigües residuals i, per la superfície, les aigües pluvials de la conca del passatge de Can Bord.

Així doncs, per tal de concedir la llicència s'ha de desplaçar la xarxa de clavegueram de la zona i els tècnics de l'EMD han elaborat un conveni per repartir-se els costos de les obres entre l'administració local i Santa Clara segons els terrenys afectats. El cost total del projecte està pressupostat en 413.000 euros (166.000 euros a càrrec de l'EMD i 247.000 euros a càrrec del centre educatiu). 

Amb els vots a favor de Junts per Valldoreix i Cs (vots en contra d'ERC-MES i CUP-PC i l'abstenció del PSC), la moció per aprovar el conveni amb el centre tira endavant, tot i que queda en suspens fins que es rebi el vistiplau del projecte per part de l'Agència Catalana de l'Aigua. En cas de tenir llum verda, la concessió de la llicència suposarà un ingrés de 60.000 euros per l'EMD. 

Durant el debat al ple, des de l'oposició s'ha qüestionat que l'EMD faciliti la instal·lació d'aquest centre privat del qual no en tenien coneixement. La vocal del PSC, Susanna Casta, ha preguntat: "Estem d'acord que l'escola Santa Clara s'estableixi a Valldoreix?" Per la seva banda, el portaveu d'ERC-MES, Lluc Cahís, considera fer-se un "flac favor" acollir una "escola religiosa que emfatitza l'excel·lència i no la igualtat". 

La interventora del ple però, ha aclarit que l'administració local no té cap mena de marge per decidir ni negar-se al fet que s'instal·li el nou centre educatiu a la Vila; sempre i quan, com és el cas, es compleixi amb la normativa i els usos de qualificació urbanística. 

Santa Clara International School

L'escola ofereix cursos de primària, secundària i Batxillerat a través d'una "educació global i internacional". El centre remarca el seu particular "enfocament personalitzat" explicant que els grups tenen un màxim de 10 estudiants per classe. Un model educatiu que es basa en "conrear els talents i propòsits únics de cada estudiant".

Pel que fa als idiomes, a secundària el 50% de les classes s'imparteixen en anglès i la resta en castellà i català. A Batxillerat, el ràtio canvia i el 33% de les classes s'imparteixen en espanyol, català i anglès. A primària, aquesta informació no transcendeix.