Valldoreix rebutja la sentència «grotesca i desproporcionada» d'inhabilitació a Torra

Uns fets que, consideren, estan emparats en la llibertat d'expressió

Imatge del ple telemàtic d'octubre a l'EMD de Valldoreix
Imatge del ple telemàtic d'octubre a l'EMD de Valldoreix | YT
22 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:36h
Valldoreix rebutja la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita al 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, per "uns fets que estan emparats en la llibertat d'expressió". La Junta de Veïns de l'EMD, amb els vots a favor de Junts per Valldoreix, ERC-MES i la CUP-PC, denuncia la sentència "totalment grotesca i desproporcionada" que prové d'un procés judicial "injust". 

La vocal del PSC Susanna Casta ha titllat a Torra de "trampós", lamenta que els independentistes visquin en una realitat "alternativa" i ha assegurat que l'expresident ha estat jutjat i, posteriorment inhabilitat, per desobeir.  Per la seva banda, des de Cs, han mostrat el seu respecte davant les resolucions judicials i consideren que s'ha fet "justícia després de trencar la neutralitat política" en període electoral. 

Conveni amb el Santa Clara per pagar el clavegueram

L'EMD aprova un conveni amb l'Escola Santa Clara International College per executar les obres de soterrament del clavegueram que afectaran a Can Bord-Rambla Jacint Verdaguer-Riera del Nonell que actualment passen per sobre la parcel·la on s'ubicarà la futura escola privada. Una aprovació que queda en suspens fins que es rebi el vistiplau del projecte per part de l'Agència Catalana de l'Aigua.

El conveni estipula un repartiment de costos de l'obra entre l'administració local i Santa Clara segons els terrenys afectats. Així doncs, el cost total del projecte és de 413.000 euros (166.000 euros a càrrec de l'EMD i 247.000 euros a càrrec del centre educatiu). 

Durant la votació, PSC i ERC-MES han qüestionat que l'EMD faciliti la instal·lació d'aquesta escola. Després del debat però, la interventora ha aclarit que l'administració no té marge per decidir ni negar-se al fet que s'instal·li el centre a la Vila; sempre i quan, com és el cas, es compleixi amb la normativa i els usos de qualificació urbanística. La moció s'ha aprovat pels cinc vots a favor de Junts i Cs, els vots en contra d'ERC-MES i CUP-PC, i l'abstenció de PSC. 

Reclam per a més inversions a la Vila

L'EMD reclama que els ens locals siguin reconeguts com a administracions competents per demanar subvencions a l'AMB, així com ho fa la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Tanmateix, de moment, sol·licitarà a l'Ajuntament de Sant Cugat que faci d'intermediador en el seu nom i que inclogui els projectes valldoreixencs a l'hora de demanar aquestes ajudes econòmiques. La moció, presentada pel PSC, s'ha aprovat amb el vot a favor de totes les forces polítiques amb excepció del vot en contra de Cs.

Des de Junts per Valldoreix han anunciat el seu vot a favor però consideren que és una moció "incomòde" perquè temen que es pugui "obrir un meló" on els valldoreixencs acabin sortint més perjudicats que beneficiats. No obstant, al final l'objectiu és que s'inverteixi més a la Vila i en això, "sempre hi estarem d'acord". 

Millor enllumenat a Valldoreix

La Junta de Veïns aprova inicialment el projecte per millorar l'enllumenat públic de Valldoreix i assessorament sobre l'estalvi i eficiència energètica que tindrà un pressupost total de més de 1.888.000 milions d'euros que es dividiran durant els propers anys. Aquest projecte permetrà abaratir els costos de consum per estalvi energètic. 

Hi haurà més ampliació.