L'ètica ecològica i animal protagonitza l'inici del cicle de tardor d'«Enraonar»

Totes les activitats són gratuïtes i es faran a la Casa Aymat del 22 d’octubre al 23 de novembre

Presentació del cicle Enraonar de Sant Cugat.
Presentació del cicle Enraonar de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
22 d'octubre del 2020
Sant Cugat dona la benvinguda aquesta tarda al nou cicle de tardor del programa de pensament, reflexió i interacció social "Enraonar". Aquest dijous 22 d'octubre a les 17.30 h, la Casa Aymat acollirà el primer taller de lectura de la nova edició amb la doctora en filosofia i professora de la Universitat Autònoma Marta Tafalla.

L'activitat, coordinada per Begonya Saez Tajafuerce, es centrarà en l'obra "Walden o la vida en los bosques" (Free editorial) de Henry David Thoreau, amb l'objectiu de preparar temàticament la sessió del proper 26 d'octubre "Ètica ecològica i ètica animal". Per participar cal inscriure's prèviament i adquirir el llibre pel compte de cadascú. 

El nou cicle de tardor 

Sota el títol "Ètica en temps d’emergència. Drets i deures" es farà a la Casa Aymat del 22 d’octubre al 23 de novembre. En total, 5 conferències i 5 tallers de lectura conformen un programa de pensament per debatre sobre els valors que cal reivindicar en l’actual context de crisi. Pots consultar aquí tot el programa. 

El cicle coordinat per Victòria Camps, catedràtica emèrita de Filosofia moral i política de la UAB i de Daniel Gamper, doctor en Filosofia i professor de  Filosofia moral i política de la UAB, compta amb al col·laboració del departament de filosofia d’aquesta universitat.

Gamper ha reflexionat sobre els drets i els deures a la nostra societat així com les emergències actuals i les llibertats, mentre ha explicat els col·loquis del programa que es farà durant les pròximes setmanes. "Confio que n'apendrem molt i serà una manera de seguir donant energia a una conversa ciutadana sobre les nostres emergències". 

Per la seva banda Camps, ha explicat que durant el cicle cal transmetre que "la societat reclama drets però s'oblida dels deures". la cadedràtica també ha volgut posar de relleu el valor de cuidar, "s'ha convertit en una obligació de tothom" en el context de pandèmia. 

El programa 

El programa inclou Ètica ecològica i ètica animal, a càrrec de Marta Tafalla; El dret a obeir la pròpia consciència, a càrrec de Daniel Gamper; Salus populi suprema lex, a càrrec de Oriol Farrés; El deure de tenir cura, a càrrec de Victòria Camps; Dret a la fraternitat, a càrrec de Àngel Puyol. 

També es faran tallers de lectura previs per preparar temàticament les sessions del cicle que estan coordinats per Begonya Saenz Tajafuerce, Doctora en Filosofia i professora de filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Durant la presentació del cicle, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que ara fa tot just un any que es va posar en marxa aquest cicle i amb les dues edicions que es van fer hi van passar 700 persones. "La ciutadania feia un reclam a tenir un espai on poguéssim parlar i escoltar-nos sobre temes que ens afecten". És una manera d'acostar "la universitat al carrer".

A causa de la COVID19 l’aforament està limitat i cal inscripció prèvia aquí per a totes les activitats, que també es podran seguir en directe a través de Cugat Mèdia i al YouTube de l’Ajuntament de Sant Cugat.